Η Ν.Δ. καταρρέει στον Βορρά και η στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ

Έκανε θραύση η στήλη στην πρώτη της παρουσία στο kallitheapress.gr κι αυτό φάνηκε από τις πολλές και ποικίλες αντιδράσεις εκείνων που πειράχτηκαν από όσα γράψαμε. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα και επαληθεύτηκε ήδη το πρόβλημα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα από μια δημοσκόπηση καμπανάκι. Από εταιρεία που το καλοκαίρι την έδινε σχεδόν 19 μονάδες μπροστά τη ΝΔ στη Μακεδονία και παρουσιάζει τώρα τη διαφορά να έχει πέσει κάτω από 10%.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, με αφορμή την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, η επίσκεψη Μητσοτάκη σε νομούς της Βορείου Ελλάδος. Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης μάζεψε άρον-άρον και την απαγόρευση για κάθοδο στελεχών στις συγκεντρώσεις για το σκοπιανό, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Η κόντρα με τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ και το σφιχταγκάλιασμα του Μητσοτάκη, με τους Αλαφούζο και κυρίως Μαρινάκη, τον καθιστούν κόκκινο πανί για τους Μακεδόνες. Για να είμαι πιο ακριβής τους προσφέρει έναν ακόμα λόγο να του γυρίζουν την πλάτη.

Τα όσα επικρατούν στη ΝΔ και δεν τα λες στοιχεία που να διαμορφώνουν κλίμα ενότητας, επιβεβαιώνονται κι από τις βολές της Καθημερινής εναντίον του Καραμανλή. Δηλαδή στη ΝΔ πιστεύουν πως με το να κρεμάει στα μανταλάκια τον πρώην πρωθυπουργό μια δική τους εφημερίδα, φέρνουν κοντά στο κόμμα τους Καραμανλικούς οπαδούς ή μήπως τους απομακρύνουν στέλνοντας τους στη αγκαλιά του Τσίπρα;

Άλλη μια…επιτυχία του Μητσοτάκη αποτελεί το γεγονός που αναφέραμε στον πρόλογο. Στην εξαμηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Egnatia Point of View παρατηρείτε πτώση 4.7 μονάδων της ΝΔ και άνοδος 4.2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία. Η ΝΔ το καλοκαίρι είχε 32.8% έναντι 14.1 του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα η ΝΔ βρίσκεται στο 28.1% με το κόμμα του Τσίπρα στο 18.3%. Ο Μητσοτάκης έχασε σε ένα εξάμηνο τη μισή διάφορα στην Μακεδονία. Από 18.7% που ήταν η διαφορά το καλοκαίρι, κατέβηκε στο 9.8%. Κι από εδώ και μπρος μόνο θα χάνει.

Πανέξυπνη τακτικά η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει σαν ιδεολογικό αντίπαλο τη Χρυσή Αυγή. Γιατί στην προσπάθεια του να ψαλιδίσει τη ΝΔ του Κυριάκου, θα στείλει κόσμο στην Χ.Α. ορίζοντας την σαν αντίπαλο. Με ποιον τρόπο; Επιτέθηκε στην Εκκλησία για τη στάση της στο θέμα της ονομασίας, ταυτίζοντας τις θέσεις της για το ζήτημα των Σκοπίων με τη Χρυσή Αυγή. Ο δεξιός κόσμος, ειδικά οι λαϊκοί δεξιοί θα βρουν καταφύγιο στη ΝΔ του Μητσοτάκη που έχει γίνει ένα κόμμα το οποίο δεν έχει σχέση με τις ρίζες του ή θα βρουν λιμάνι στους σκληρούς της δεξιάς; Η ταύτιση της Εκκλησίας με την Χ.Α από τον ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτήσει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου εκλογικά, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες.

ΥΓ: Πού χάθηκε ο Μακεδονομάχος Σαμαράς;

Αχέροντας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ