Κοινωνική πολιτική στο Δήμο Καλλιθέας ή 14.100 € για επίσημο δείπνο στο Δίκτυο;

Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Καλλιθέας όλοι περιμέναμε να δούμε διάθεση κονδυλίων για τους αδύναμους συμπολίτες μας. Αντί για αυτό είδαμε δύο θέματα που μας προκάλεσαν τεράστια εντύπωση.

Στο πρώτο θέμα διαθέτει 186,00 € για ενοικίαση 300 καθισμάτων ως ….πρωτοπόρος στις δράσεις που συμβάλουν στην βοήθεια ευπαθών κοινωνικών ομάδων, διοργανώνει  σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών EUROPALSO !!!! φιλανθρωπική  εκδήλωση –συναυλία στις μία  Ιουλίου 2017 στην Πλατεία Δαβάκη.

Στο δεύτερο όμως θέμα…κρατηθείτε.

Θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Καλλιθέα ….  Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στις 7-8 Ιουλίου 2017.

Δεν πρόλαβε να αδειάσει τις βαλίτσες του από ταξίδι στο εξωτερικό ως εκπρόσωπος του παραπάνω δικτύου το οποίο χρεώθηκε στους δημότες της Καλλιθέας και εισηγείται δαπάνη 14.100 € από τα ταμεία του Δήμου για το συνέδριο της ΜΚΟ Δημάρχων στην οποία είναι αντιπρόεδρος!!!!! Διαβάζουμε σχετικά:

«13ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ ο Δήμος Καλλιθέας θα είναι ο φιλοξενών Δήμος, το Συνέδριο θα γίνει στις 7 και 8 /7 2017 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  την διργάνωση του συνεδρίου έχει το ΕΔΔΥΠΠΥ και ο Δήμος Καλλιθέας ως Φιλοξενών Δήμος θα αναλάβει το  κόστος του catering και για τις δύο μέρες διεξαγωγής του συνεδρίου (διαλείμματα με καφέδες και ελαφρύ γεύμα) καθώς  και τα έξοδα του επίσημου δείπνου στις 7-7-2017.

  • ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 1.100,00 €
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ (Catering στα διαλείμματα του Συνεδρίου και παράθεση επίσημου δείπνου) 13.000,00 €

Οι ανωτέρω δαπάνες δεν θα υπερβούν το ποσό των (14.100 €)»

Σε προηγούμενο σχετικό άρθρο μας με τίτλο «Πολιτικές χρήσεις στο Κέντρο …Πολιτισμού Σ. Νιάρχος¨την 7/6/2017, αναφέραμε τα παρακάτω :

Τόσο ο κ Πατούλης όσο και ο κ Κάρναβος είναι μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και συνοδεύουν τον Πρόεδρο της ΝΔ στις περιοδείες του ή τον καλούν στις εκδηλώσεις των φορέων τους.

Κυκλοφόρησε και λογότυπο, στο οποίο βλέπουμε ότι το Συνέδριο αυτής της «ΜΚΟ Δημάρχων» στην οποία ηγούνται οι Γ. Πατούλης (Δ. Αμαρουσίου) και Δ. Κάρναβος, τίθεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Δήμου Καλλιθέας -όπου επίσης ηγούνται- χωρίς βέβαια τα διοικητικά συμβούλια των δύο αυτών αυτοδιοικητικών θεσμών να έχουν ενημερωθεί μέχρι στιγμής ή να έχουν λάβει κάποια σχετική απόφαση. Το συνέδριο γίνεται σε μία περίοδο έντασης των σχέσεων ΚΕΔΕ – Κυβέρνησης λόγω του  πολυνομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση, των συμβασιούχων και της απλής αναλογικής.

Λυπηρό πάντως θα είναι να γίνεται χρήση στο μέλλον του Κέντρου αυτού του πολιτισμού για το οποίο η Καλλιθέα είναι περήφανη και για άλλους σκοπούς όπως για την προβολή πολιτικών προσώπων ή πολιτικών σχεδιασμών. Ίδωμεν… Ελπίζουμε να μη δικαιωθεί ο Γιώργος Κιμούλης για την παραίτησή του.

Είναι η πρώτη εκδήλωση του Δήμου Καλλιθέας στο ίδρυμα Νιάρχου και δυστυχώς δεν είναι αυτή η εκδήλωση ότι καλύτερο θα περίμεναν οι πολίτες από το Δήμαρχό τους, ο οποίος και εκπροσωπεί την πόλη τους στο Διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ας σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι μέχρι στιγμής το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων δεν έχει δείξει κάτι ουσιαστικό για την υγεία των Καλλιθεατών. Οι μη παροχές των δημοτικών ιατρείων όπου και εδρεύει (τρεις ιατροί και μόνο για απόρους) είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που ως kallitheapress θα το αναδείξουμε σύντομα. Η μη ανάρτηση στη Διαύγεια της οικονομικής διαχείρισης των κρατικών πόρων του, ενοχλεί τους πολίτες.       

Την επόμενη εβδομάδα ο Δ. Κάρναβος και ενώ όλοι περιμένουν ένα Δημοτικό Συμβούλιο με φλέγοντα για την πόλη θέματα, θα «εκπροσωπήσει» το εν λόγω δίκτυο σε υπουργική σύσκεψη στην Τσεχία με έξοδα των δημοτών».

Τα συμπεράσματα δικά σας για το είδος της «κοινωνικής» πολιτικής που ασκεί ο Δήμαρχος Καλλιθέας. Tα έξοδα των «επίσημων δείπνων» εκτινάσσονται από τα 700 ευρώ για τον Σερκέι στα 14.100 για τον Πατούλη. Τουλάχιστον ας τα χαρακτηρίσουν κάπως αλλιώς, όχι όμως κοινωνική πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ