«Η κατιούσα του Ελληνικού μπάσκετ, έχει όνομα»

141

Του Κώστα Κώτση.

Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς παράγοντες του Ελληνικού αθλητισμού, καθώς συνέβαλε στην επίτευξη του έπους και της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ το 1987. Μπορεί ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου, να χάσει την αίγλη του ένας τόσο σημαντικός πρόεδρος; Αν κάνει σοβαρά λάθη, βεβαίως και μπορεί!

Ένα από αυτά είναι η μη συμμετοχή του Νίκου Γκάλη, του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Μέμου Ιωάννου στην πρόσφατη γιορτή που διοργάνωσε η ΕΟΚ για τα 30 χρόνια από την επιτυχία του 1987. Ο Νίκος Γκάλης ανέφερε πως η πρόσκληση έγινε αργοπορημένα και λόγω αυτού δεν έδωσε το παρόν. Και είναι λογικό να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να υποτιμά αυτούς τους τρεις παίκτες εκείνης της κορυφαίας ομάδας, όταν μάλιστα οι δύο εκ των τριών (Γκάλης, Γιαννάκης) είναι μέσα στους 5 κορυφαίους στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Ωστόσο, σαν να μην έφτανε αυτό, η Εθνική Ελλάδος δεν έχει προπονητή. Βρισκόμαστε σχεδόν δύο μήνες πριν το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ και δεν έχουμε ακόμη προπονητή. Και μάλιστα την περασμένη Δευτέρα στη σχετική συνέντευξη τύπου, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε για το θέμα και είπε «Παίκτες έχουμε. Θα έρθει και ο προπονητής.».

Ο ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Σαν να λέει δηλαδή η Ομοσπονδία στον μελλοντικό προπονητή ότι «εμείς έχουμε αυτούς τους παίκτες και συμφωνείς, δεν συμφωνείς, κάνεις προπόνηση με αυτούς. Και μετά χρεώνεσαι και την οποιαδήποτε αποτυχία, με παίκτες τους οποίους εσύ δεν επέλεξες!» Τρομερά πράγματα! Σε ένα άθλημα μάλιστα, όπου η σωστή θέση για κάθε παίκτη μέσα στο γήπεδο, παίζει σημαντικό ρόλο. Πραγματικά απορώ πως το δέχονται αυτό ορισμένοι έμπειροι παίκτες της Εθνικής.

Αυτά και πολλά ακόμη, όσον αφορά τον κύριο Βασιλακόπουλο. Υπό την ηγεσία του οποίου, η Ελληνική Ομοσπονδία πάει από το κακό στο χειρότερο τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Εθνική έχει να πάρει μετάλλιο από το 2009, παρά το ότι διαθέτει καλούς και ταλαντούχους παίκτες.

Το μόνο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί. Άλλωστε, όταν κάποιος (ο οποιοσδήποτε) είναι σε ένα διοικητικό πόστο για πολλά χρόνια, μέχρι ένα σημείο μπορεί να προσφέρει. Νομοτελειακά. Από κει και μετά, θα πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο. Όλα αυτά τα λάθη, μπορεί να μην τα αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο κύριος Βασιλακόπουλος. Ωστόσο, θα πρέπει να του τα επισημάνουν οι συνεργάτες του. Διαφορετικά, θα είναι και αυτοί υπεύθυνοι για την κατιούσα του Ελληνικού μπάσκετ.

Όλα τα παραπάνω, τα αναφέρω απλά ως φίλαθλος και χωρίς να έχω πλήρη και επαγγελματική γνώση για το άθλημα. Ευχόμενος βεβαίως κάθε καλό, για ένα άθλημα που μας έχει προσφέρει θέαμα και ικανοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ