Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΝΙΚΙΕΤΑΙ…

Άρθρο της Θεοτόκης Τιτής Ντολαπτσή

Με την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, όπως εχει καθιερωθεί η 10η Οκτωβρίου, αναδεικνύεται ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, η κατάθλιψη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για παγκόσμια επιδημία. Οι πάσχοντες απο κατάθλιψη ξεπερνούν τα 154 εκατ. ενώ μέχρι και το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ας προσθέσουμε σε αυτό οτι τα τελευταία χρόνια εχει παρατηρηθεί οτι εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά στην εφηβική ή την πρώτη ενήλικη ζωή.
Οι γυναίκες  φαίνεται να έχουν τα περισσότερα καταθλιπτικά επεισόδια. Η κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις και η κοινωνική θέση ή οικονομική άνεση δεν μπορούν να την αναχαιτίσουν.
Σε όλους μπορεί να συμβεί. Ας φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας. Και ας μάθουμε να εστιάζουμε στα καθημερινά θετικά που μας συμβαίνουν. Η ευγνωμοσύνη και η ευγένεια ειναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Το δεύτερο σημαντικό, αν τα συμπτώματα παραμένουν, ειναι να αναζητήσουμε βοήθεια. Η κατάθλιψη δεν ειναι ταμπού, δεν ειναι σημάδι αδυναμίας. «Ειναι η προσπάθεια της ψυχής να μας μιλήσει δυνατά».
Σταματήστε ό,τι και αν κάνετε, και ακούστε την.. #WorldMentalHealthDay

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ