Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ κέντρο της Μαφίας των Φαρμάκων

Η μπίζνα των 25 εκατ. ευρώ σε αντικαρκινικά φάρμακα

του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας τον τζίρο της μαφίας των φαρμάκων που έκλεβε πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα από δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία με τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτών. Τα μέλη της σπείρας έστελναν τα σκευάσματα, η αξία των οποίων έφτανε έως και τα 3.500 ευρώ, σε Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία.

Ηγετικά στελέχη είναι ο 70χρονος Αιγύπτιος Deyab Hussein Mohammed Rabie, ο 64χρονος Μανώλης Βαρβέρης, διαχειριστής της φαρμακαποθήκης Farmilia A.E., της οποίας για πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο έχει τον γιο του Νικόλαο – Χρήστο (ο γιος δεν κατηγορείται), ενώ ιδιοκτήτρια του φαρμακείου – φαρμακαποθήκης «κόμβου» της εγκληματικής ομάδας που βρίσκεται στην οδό Σκρα 40 στην Καλλιθέα είναι η 57χρονη Ιωάννα Ραντοπούλου.

Η 32χρονη υπάλληλος του φαρμακείου της Καλλιθέας Σταυρούλα Καλαματιανού διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στις διεκπεραιώσεις των κλαπέντων φαρμάκων, αφού εκτελεί τις παραγγελίες και μιλάει με το εξωτερικό για την αποστολή τους.

Τα αδέρφια, 28 και 31 ετών, «μεταφορείς» των φαρμάκων, είναι οι Δημήτρης και Θοδωρής Λιαρόπουλος.

Στην απάτη εμπλέκονται επίσης ο 59χρονος συνταξιούχος πρώην νοσηλευτής του Λαϊκού Νοσοκομείου Δήμητρης Λαγούδης, που οργάνωνε και υπεξαιρούσε από το Λαϊκό Νοσοκομείο τα αντικαρκινικά σκευάσματα, με τη συνδρομή της εν ενεργεία 53χρονης νοσηλεύτριας στο τμήμα διάλυσης κυτταροστατικών Κατερίνας Καταπόδη, αλλά και της 49χρονης νοσηλεύτριας στο ογκολογικό τμήμα Γεωργίας Πατήλα.

Το χρονικό της απάτης και της σύστασης της εγκληματικής ομάδας

Περισσότερα εδώ

ereportaz.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ