Η ηλεκτρονική σελίδα www.newsta.gr έχει θέμα το Δήμο Καλλιθέας

ΝΤΡΟΠΗ ! Αυτή είναι η «έγνοια» και «ευαισθησία» της διοίκησης Κάρναβου για τα παιδιά της Καλλιθέας. Με τριτοκοσμικές συνθήκες το πρόγραμμα «αθλοπαιδιές 2018»

Σε συνθήκες τριτοκοσμικές λειτουργεί το πρόγραμμα «αθλοπαιδιές 2018» του Δήμου Καλλιθέας, επί ημερών διοίκησης Κάρναβου. Δεν τηρούνται ούτε οι κανόνες υγιεινής αλλά ούτε και οι κανόνες ασφαλείας των μικρών παιδιών.
Επίσης έχει συρρικνωθεί δραματικά ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Από 800 που ήταν επι ημερών διοίκησης Ασκούνη, στη δημαρχιακή θητεία Κάρναβου έχουν περιοριστεί σχεδόν στα μισά.
Το κυριότερο όμως είναι οι δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες πλέον τα παιδιά αυτά, ηλικίας 4 έως 12 ετών, συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Από τις υπερσύγχρονες και με κλιματισμό εγκαταστάσεις των πρώην Ολυμπιακών Ακινήτων, στην παραλία των Τζιτζιφιών, όπου επί ημερών διοίκησης Ασκούνη φιλοξενούνταν τα παιδιά, η διοίκηση Κάρναβου τα έχει διασκορπίσει σε σχολεία και αλλού. Επίσης ενώ τότε μεταφέρονταν στο Κολυμβητήριο με πούλμαν, σήμερα με τη διοίκηση Κάρναβου, τα πηγαίνουν κατά δεκάδες περπατώντας στο Κολυμβητήριο, με τεράστιους κινδύνους να εγκυμονούν λόγω της διέλευσης οχημάτων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Το πιο εξωφρενικό και ανάλγητο είναι η παραμονή επί μακρόν καθημερινά των παιδιών αυτών σε «τέντες» κάτω από το λιοπύρι και πάνω σε τσιμέντο, με πλαστικές σακούλες σκουδιών τρυγύρω, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους για αθλοπαιδιές.
Το πρόγραμμα αν και ουσιαστικά εφαρμόζεται για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζόμενων γονιών που κατά τη διάρκεια των σχολικών θερινών διακοπών δεν έχουν κάπου να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους και αν είναι δυνατόν όσο πιο δημιουργικά γίνεται, έτσι όπως το κατάντησε η διοίκηση Κάρναβου όχι μόνο δεν οφελεί τα παιδιά αλλά τα ταλαιπωρεί.
Πέρα από την έλλειψη προγραμματισμού δεν υπάρχουν ούτε νοσηλευτές – διασώστες την ώρα της εφαρμογής του προγράμματος. Δεν είναι άστοχο να υποστηρίξει κανείς πως από τύχη δεν εχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα.
Προφανώς η προχειρότητα με την οποία διοικείται ο δήμος αγγίζει και το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

newsta.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ