Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταδικάζει τις μηνύσεις εναντίον των συνδικαλιστών της ΣΕΤΗΠ… Αληθεύει;;;

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Vresnet, Ηρακλής Μπάμζας, συνεχίζοντας τους εκφοβισμούς και τις προκλήσεις εναντίον όσων εναντιώνονται στην εργοδοτική του αυθαιρεσία, κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο εργαζομένων συνδικαλιστών, μελών του μελών του Radical I.T. εκ των οποίων, ο ένας είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΗΠ.

Ο λόγος αυτής της προκλητικής εργοδοτικής επιθετικότητας εναντίον συνδικαλιστών, είναι η αλληλεγγύη του ΣΕΤΗΠ και των δυο διωκόμενων εργαζόμενων προς την ΑΜ, εργαζόμενη στην Vresnet, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με παράνομες και αυθαίρετες προσπάθειες του Ηρακλής Μπάμζας να την διώξει από την εταιρεία του επειδή έμεινε έγκυος.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας είχε δραστηριοποιηθεί άμεσα, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα της εργαζόμενης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας (19 Οκτωβρίου 2017):
«Όπως καταγγέλλει η Α.Μ. εργαζόμενη στην εταιρεία VresNET, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν της επιτρέπει την είσοδο στο χώρο δουλειάς της, χωρίς να την απολύει, από τη μέρα που επισκέφτηκε γιατρό και πήρε αναρρωτική άδεια, για πρόβλημα που είχε σχέση με την εγκυμοσύνη της. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν αναγνωρίζει όμως την αναρρωτική άδεια, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, “δεν είναι νόμιμη”. Έκτοτε, δεν της επιτρέπει την είσοδο στο χώρο εργασίας, επειδή προφανώς θέλει να την εξωθήσει σε παραίτηση, προκειμένου να μην “επιβαρυνθεί” με το κόστος της άδειας εγκυμοσύνης.

Παράλληλα, αρνείται να της υπογράψει την άδεια κύησης, η οποία αναμένεται σε λίγες μέρες.
Στη συνέχεια όμως ο εργοδότης κλιμάκωσε την επίθεσή του, εναντίον όλων των εργαζόμενων.»

Μετά την παρέμβαση του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και αλληλέγγυων στο χώρο εργασίας επιτεύχθηκε μια πρώτη δικαίωση της εργαζόμενης. Σύμφωνα με δεύτερη ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας (24 Οκτωβρίου 2017):

«Ο ιδιοκτήτης της VresNET εξακολουθεί να μην υπογράφει την άδεια εγκυμοσύνης της ΑΜ, αλλά τελικά μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο το ΙΚΑ παρέκαμψε τον εργοδότη και η άδεια εγκυμοσύνης παραχωρήθηκε στην ΑΜ.

Στη συνέχεια, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ απευθύνθηκαν στην επιθεώρηση εργασίας και ζήτησαν την επίσπευση της τετραμερούς συνάντηση (επιθεώρηση εργασίας, συνήγορος του πολίτη, εργαζόμενη, εργοδότης) έξι μέρες νωρίτερα, αίτημα που έγινε αποδεκτό, όπως και η συμμετοχή σ’ αυτή τη συνάντηση και εκπροσώπων του ΣΕΤΗΠ και του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.»

Η παράνομη και προκλητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της VresNET όμως δεν σταμάτησε, απαιτώντας με απειλές από τους/τις υπόλοιπους/ες εργαζόμενους/ες να μην έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με την ΑΜ.

Και ύστερα απ’ όλ’ αυτά, ήρθε και η μήνυση εναντίον των δύο συνδικαλιστών εργαζομένων, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο: υπερασπίστηκαν μια συναδέλφισσά τους εναντίον της εργοδοτικής βίας και παρανομίας.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων της ΑΜ από τον ιδιοκτήτη της VresNET, και υποστήριξε τις δράσεις του σωματείου της, θα βρεθεί και τώρα στο πλευρό των δύο συνδικαλιστών εργαζομένων.
Όποιος πιστεύει ότι με μηνύσεις θα μπορέσει να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση και την αντίσταση των εργαζόμενων, θα αναγκαστεί να σπάσει τα μούτρα του πάνω στο τείχος αλληλεγγύης που θα υψωθεί.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των μηνύσεων εναντίον των δύο αγωνιστών του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να σταθεί αλληλέγγυος στους δύο εργαζόμενους και να καταδικάσει τις παράνομες πρακτικές που εφαρμόζει ο ιδιοκτήτης της VresNET, τόσο απέναντι στους/στις εργαζόμενους/ες του, όσο και απέναντι σε όσους και όσες τους υποστηρίζουν.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
Λασκαρίδου 134
http://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com/
https://www.facebook.com/ergatikilesxi.kallitheas

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ