Η δικηγόρος που πρωταγωνιστεί στο ORIENTAL και FLAMENCO απαντά στον Τζον Ολα συνεργάτη του kallitheapress

Γίνεται μια δικηγόρος να πρωταγωνιστεί σε Oriental και Flamenco; Ολες οι απαντήσεις από την Γιουλίνα Δασκαλοπούλου…

Πότε και πως ξεκίνησες το χορό;

Ξεκίνησα το χορό από πολύ μικρή ηλικία, με κλασσικό μπαλέτο το οποίο συνέχισα για αρκετά χρόνια. Μεγαλώνοντας … περίπου στην εφηβεία αισθάνθηκα πώς αυτό δεν με κάλυπτε και έτσι άρχησα να ψάχνω ανάμεσα σε άλλα είδη χορού που μπορούσα να βρω στην Χαλκίδα την πόλη που μεγάλωσα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα Flamenco και εν συνεχεία Latin, άλλωστε δεν είχα πολλά περιθώρια σε μια επαρχιακη πόλη να επιλέξω. Επειδή και σαν άνθρωποσ είμαι τελειομανής, συνέχισα σε επαγγελματικό επίπεδο και τα δύο όμως, και πάλι ένιωθα πώς έχω ένα κενό που δεν είχα καλύψει. Εντελώς τυχαία μπήκε στην ζωή μου το oriental, μέσα από ένα σεμινάριο που μου έκαναν δώρο. θα πρέπει να σημειώσω πώσ μέχρι εκείνη την στιγμή από όλα αυτα, που έιχα δεί σε αυτό το χορό δεν με ενθουσίαζε καθόλου στην Χαλκίδα. Μεγαλώνοντας και κατεβαίνοντασ στην Αθήνα αναζήτησα την κοπέλα που είχα κάνει μαζί της εκείνο το σεμινάριο και είναι φυσικά η μέχρι σήμερα δασκάλα μου Amira Balkis.

Πόσα είδη χορού χορεύεις;
Εως τωρα κατέληξα να ασχολούμαι φυσικά με το oriental (και όλα τα είδη του όπως fuzion, παραδοσιακό, gipsi κ.α.) το flamenco και έχω κάνει και κάποια πρώτα βήματα στο Bollywood. Γενικά αυτό που με ενθουσιάζει στον χορό δεν είναι μόνο η κίνηση, αλλά οτιδήποτε κρυβεται πίσω από αυτή, δηλ. μια παράδωση, ένασ συμβολισμός μια ολόκληρη κουλτούρα, που την αισθάνομαι σαν ταξίδι σε μια ξένη χώρα. Άλλωστε όταν αποφασίζω να ταξιδέψω στο εξωτερικό.. δύσκολα κάνω ταξίδι «αστραπή»  ξεχνιέμαι εκεί και μαθαίνω …

Πες μου για την εμπειρία σου να βγεις στην ΕΡΤ με το Βασίλη Παϊτέρη;
Με τον Βασίλη Παϊτέρη, συνεργάζομαι περίπου ένα χρόνο και μόνο όμορφες εμπειρίες έχω να θυμάμαι. Καταρχήν είναι ο ποίο δοτικός κι αληθινός άνθρωπος που έχω γνωρίσει σε αυτό τον χωρο, στοιχείο που δύσκολα το βρίσκεις στις μέρες μας. Δεύτερον η μουσική του και η φωνή του με κάνει να αυτοσχεδιάζω και να δημιουργώ,καθώς είναι αυθόρμητος και σαν μουσικός και αυτό με κρατά σε εγρηγορση.  Συνδυάζω μαζί του το flamenco και το gipsi oriental, τις δύο μεγάλες μου αγάπες. Επίσης το Live είναι ένα το μεσω που κάθε χορεύτρια ενθουσιάζει, αλλά δυστυχώς στις μέρες μας όλο και λιγότερα γίνονται… λόγω οικονομικής κρίσης. Επίσης το να κάνεις καριέρα στον χορό,είναι πολύ δύσκολο καθώς λίγοι είναι οι άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν να σε μάθουν και να σε γνωρίσουν, γενικά στην Ελλάδα είναι αρκετά σύσκολα τα πράγματα, και ο χορός είναι μια από τις τέχνες που κατά την άποψή μου περνά την δική του κρίση …

Έχεις μια σχολή χορού στη Χαλκίδα. Πες μου γι’ αυτό
Anahata Studio λέγεται το studio μου, Anahata το chakra τις καρδιάς, την ονόμασα έτσι γιατί πιστεύω πώς πρώτα η καρδιά πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα σε όλα και μετά να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα … Είναι ένας χώρος που έχει φτιαχτεί με προσωπική δουλειά αφορά όλες τις ηλικιες από μωρά μέχρι όσο η καρδιά τους το λέει … εστιάζει στην εξιδικευση των ειδών όπου ασχολούμαι εγώ δηλ. oriental – flamenco – bollywood πλήν pilates & yoga. Εκτός από τα μαθήματα γίνονται και σεμινάρια από καταξιωμένους δασκάλους στην χώρο, πάνω σε αυτά τα είδη.

Tι άλλες σπουδές έχεις κάνει και το δεύτερο επάγγελμα σου
Οι βασικές μου σπουδές είναι Νομική και Αναλυτική & Δικαστική Γραφολογία. Τώρα φαντάζομαι πώς η επόμενη ερώτηση είναι εάν και πώς τα συνδυάζεις … Τόσο στο χορό όσο και στην δουλειά μου είναι επιλεκτική και δεν μου αρέσει η ποσότητα αλλά η ποιότητα … οπότε κρατάω όλο αυτό σε ένα επίπεδο και με αξιοπρέπεια!!

Πες μου τέσσερις λέξεις που σε χαρακτηρίζουν
Αυθόρμητη, ευαίσθητη, συνεπής και ειλικρινής.

Άλλα μεγάλα event που έχεις χορέψει; 
Εχω την ευτυχία να συμμετάσχω σε πολλά όμορφα πράγματα, αν και απο επαρχία το πείσμα μου και η αγάπη μου δεν με σταμάτησαν να είμαι ενεργή και χορεύω συνέχεια σε festival, live μουσικές σκηνές, χοροθέατρο κ.λ.π. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιο συγκριμένω γιατί για εμένα κάθε ενα είναι και μια ιστορία, μια εμπειρία μια όμορφη συνεργασία …!!

Αυτό που θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι από φέτος, συνδιοργανώνω μαζί με την συνεργάτη μου Καλυψώ Μάνη το πρώτο μας Festival στην Αθήνα Ignis Fest Greece 7,8, και 9 Δεκεμβρίου με κεντρικές καλεσμένες.. την Assia Guemra από την Γαλλία και την Yanna Kremneva από την Ρωσσία για μια μοναδική παράσταση, και σεμινάρια και διαγωνισμό χωρου!. Ευχόμαστε να έχουμε συνέχεια σε αυτό και ο κόσμος να το αγαπήσει, όχι μόνο όσοι ασχολούνται με τον χορό, αλλά και όλοι όσοι θαυμάζουν αυτόν τον χώρο … Η μεγάλη μας παράσταση θα γίνει Πρασκευή 7 Δεκεμβρίου 9:00 μ.μ. στο θέατρο Κνωσσός στην Αθήνα.

Το όνειρο σου για το μέλλον
Για το μέλλον θέλω να μεγαλώσω το studio μου, να καταφέρω να κινήσω την περιέργεια στον κόσμο.. να δεί τι είναι και τι κάνουμε εκεί… Θέλω να ακουμπήσω μικρότερες ηλικίες και να δουλέψω πάνω σε αυτές … Καλώς η κακώς το μέλλον είναι τα παιδιά που τα βλέπω να έχουν περισσότερο άγχος με πολλά μαθήματα και δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδι χορό και μουσική, κάτι που έκανα έγω κάποτε στην ηλικία τους …!! Δεν υπάρχει καμία ελπίδα σε ένα λαό έαν δεν έχει πολιτισμό .. . και ο πολιτισμός είναι κάτι ο οποίος διδάσκεται από τους δασκάλους και τους γονείς στα παιδια τους …

Μια χώρα που θέλεις να πας;
Είναι στα άμεσα σχέδια μου να ταξιδέψω στο εξωτερικό σε διάφορα fest που έχουν να κάνουν με τον χορό,καθώς επίσης να επισκεφθώ την Αίγυπτο και την Ισπανία …! Αυτό που μέχρι τώρα με έχει παέι πίσω σε όλο αυτό, είναι ο χρόνος διότι δεν θέλω σε κάποια μέρη νακάτσω π.χ. μία εβδομαδα και ο φόβος μου λογω του ότι δεν ταξιδέυω συχνά με αγχώνει…

Το καλύτερο μέρος της Ελλάδας που έχεις επισκεφθεί
Νομίζω η πιο δύσκολη ερώτηση, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα λόγω χορού κυρίως … Υπάρχουν περιπτώσεις που έχω επισκεφθεί ένα μέρος δυο και τρεις φορές ή και παραπάνω. Με ενθουσιάζει κάθε κομμάτι της Ελλάδας και δύσκολα μπορώ να επιλέξω … Αυτό όμως που μπορώ να πώ με σιγουριά, είναι οτι αγαπώ ιδιαίτερα οποιοδήποτε μέρος έχει θάλασσα και δεν μπορώ να την αποχωριστώ. Αυτός είναι ισως και ο μοναδικός λόγος που η βάση μου είναι η Χαλκίδα ακόμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ