Η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μας και στα Βαλκάνια είναι σε όφελος του λαού μας

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά. (22.07.2018)

«Η χώρα μας ακολουθεί μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρά τις δυσκολίες, η χώρα μας έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά όπως και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής και των επαφών. Δεν μπορώ να μην σημειώσω μια σειρά κινήσεων, να μην σημειώσω τις τριμερείς συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που φέρνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αναλάβαμε την ευθύνη να λύσουμε χρονίζοντα ζητήματα. Όπως έχω πει και στη Βουλή όταν συζητείτο το θέμα, για μένα πατριωτισμός είναι να αναλαμβάνεις να λύνεις ζητήματα για το καλό της πατρίδας σου, για το καλό του λαού. Η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει να λύσει διάφορα «ανοικτά» ζητήματα και το θέμα δεν είναι μόνο η λύση αυτών, αλλά και το ότι η χώρα μας αναβαθμίζεται συνολικά και μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο και στα Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια, τα οποία, κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουν τη δική τους φωνή, να ζήσουμε σε ένα ενιαίο περιβάλλον ευρωπαϊκό σε όλα τα επίπεδα, ενεργειακά, εμπορικά, διαμετακομιστικά. Σχεδιάζονται πολλά έργα στη Βαλκανική, όπως η σιδηροδρομική Εγνατία, οι δρόμοι του Δούναβη, όλα αυτά αναβαθμίζουν τη χώρα μας και αναγνωρίζεται πλέον ότι γεωπολιτικά παίζει σημαντικό ρόλο.

Η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μας και ο καθοριστικός ρόλος που καλείται και φαίνεται ότι μπορεί να παίξει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια είναι σε όφελος του Ελληνικού λαού πρώτα απ΄ όλα.  Η γεωπολιτική αναβάθμιση σημαίνει και επενδύσεις σημαίνει και έσοδα για το κράτος που σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, που σημαίνει βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού και πολύ περισσότερο είμαστε μια φιλειρηνική δύναμη σταθεροποιητική στην περιοχή που μαίνονται πόλεμοι. Γίνεται προσπάθεια η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει και στα Βαλκάνια και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σαν ενεργειακός και σαν διαμετακομιστικός κόμβος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ