Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;

Επικίνδυνη κλιμάκωση παίρνει η ήδη εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς  ΗΠΑ, Γαλλία και Λονδίνο διατηρούν αμείωτη την αποφασιστικότητά τους να απαντήσουν με αυστηρότητα στη φερόμενη χημική επίθεση την οποία αποδίδουν στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ με αποτέλεσμα να πλανάται εντονότερα σήμερα η απειλή πραγματοποίησης στρατιωτικών πληγμάτων στη Συρία μετά και το ρωσικό βέτο στον ΟΗΕ.

Άμεσες απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθιστώντας σαφές ότι οι ΗΠΑ θα πλήξουν ενδεχόμενο πλήγμα της Ρωσίας εναντίον των συμμάχων της.

«Ετοιμάσου Ρωσία», πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται». Η Ρωσία δεν πρέπει να «είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!» έγραψε στο Twitter για την κρίση στη Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με νέο τουίτ, προσφέρθηκε  να βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρωσίας και ζήτησε να μπει ένα τέλος στην «κούρσα των εξοπλισμών», όπως την αποκάλεσε, σε μια προφανή προσπάθεια διπλωματικού «ανοίγματος» λιγότερο από μία ώρα αφότου προειδοποίησε τη Μόσχα ότι επίκεινται πυραυλικά πλήγματα στη Συρία.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τώρα χειρότερη από ποτέ, περιλαμβανομένου και του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος γι΄αυτό. Η Ρωσία μάς χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Περισσότερα εδώ

ert.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ