Η Αργώ απαντά online σε ιστοσελίδα

ΣΧΟΛΙΟ Kallithea Press

Η επιστολή που λάβαμε απο την «ΑΡΓΩ» προφανώς δεν μας αφορά, γιατί μια αρχή έχουμε, την καταγραφή των γεγονότων χωρίς να κρίνουμε.

Οφείλουμε όμως να διατυπώσουμε κάποια ερώτηματα που αφορούν την εν λόγω επιστολή που βασίζεται και σε ενα δημοσιεύμα του 2011 μιας τοπικής εφημερίδας της πόλης που εκδιδόταν παλιά.

1) Ο παμποντιακός Σύλλογος «ΑΡΓΩ» από τότε μέχρι σήμερα πόσα μέλη έχει και υπάρχουν άτομα από το πρώην Διοικητικό Συμβούλιο που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη;

2) Η επιστολή έχει την σφραγίδα της «ΑΡΓΩ» αλλά δεν αναφέρει ποιοί την έχουν συγγράψει.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν χωρίζεται σε πράσινα κόκκινα κίτρινα ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος κομματικά σακκάκια. Αφορά την ιστορία μιας γενιάς Ελλήνων που ήρθαν από τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Κατά την γνώμη μας επομένως και οι σύλλογοι δεν πρέπει να μπαίνουν σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δημήτρης Μπιζιώτας
Διευθυντής kallitheapress.gr

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

Λάβαμε σήμερα e mail από τον Παμποντιακό Σύλλογο «η ΑΡΓΩ», με το κείμενο που ακολουθεί:

Χριστός Ανέστη !

Η Επιτροπή Οικισμού μελών και φίλων του Π.Σ. ”η ΑΡΓΩ” διαπιστώνοντας ότι συγκεκριμένοι κύκλοι που επιδιώκουν προσωπικές, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα επιδίδονται κατ επανάληψη σε πρακτικές κατάφορης παραχάραξης και παραπληροφόρησης σχετικά με τον Οικισμό και έχοντας υπ’ όψιν συκοφαντική ανάρτηση ιστοσελίδας  ( που έλαβε χώρα την Μεγάλη Πέμπτη … , στην Καλλιθέα ), θα ήθελε να κάνει γνωστό το συνημμένο κείμενο. Ευχαριστούμε για την προσοχή.

Η Επιτροπή Οικισμού μελών και φίλων του Π.Σ. ”η ΑΡΓΩ”, διαπιστώνοντας ότι συγκεκριμένοι κύκλοι που επιδιώκουν προσωπικές, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα επιδίδονται σε πρακτικές κατάφορης παραχάραξης και παραπληροφόρησης σχετικά με τον Οικισμό, θα ήθελε να κάνει γνωστά τα εξής :

Το δύσκολο και πολυσύνθετο εγχείρημα της δημιουργίας Οικισμού, μοναδικού στο είδος του στην Ελλάδα, δεν θα επιτραπεί να αποτελέσει αντικείμενο απαράδεκτης, αήθους, μικροκομματικής παρέμβασης από τρίτους ενασχολούμενων μικροπολιτικά (και) στον Δήμο Καλλιθέας και που δεν έχουν καμία σχέση με τον Οικισμό.

Όλες οι μετέχουσες οικογένειες με ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων καταδίκασαν τις βρώμικες, τυχοδιωκτικές αυτές ενέργειες που επενδύουν στην υπονόμευση του μοναδικού εγχειρήματος δημιουργίας ενός αμιγώς Ποντιακού Οικισμού. Συγκεκριμένα άτομα, εκτός του Οικισμού, με συμμορίτικη μεθόδευση διέθεσαν για την αθλιότητα αυτή ακόμα και δικηγόρους τους με χρήματα από επιχορηγήσεις σε κομματικές μαριονέτες (του πρώην ΠΑΣΟΚ) που κινούνταν σε συλλόγους Αττικής. Η αθλιότητα αυτή απογυμνώθηκε και έλαβε τέλος με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον Απρίλιο 2013, που απέρριψε ομόφωνα τους συκοφάντες μας, στο οποίο οι ίδιοι απευθύνθηκαν προσχηματικά με χαλκευμένα και κατασκευασμένα δήθεν επιχειρήματά τους. Παρέσυραν και ορισμένα μέλη, που στο τέλος κατήγγειλαν τους ”πολλά υποσχόμενους” σκευωρούς. Χρωστούν ακόμα στην Επιτροπή μας τις δικαστικές δαπάνες στις οποίες και καταδικάστηκαν. Ορισμένους εξ αυτών περιμένει το εδώλιο του κατηγορούμενου στο προσεχές μέλλον, πράγμα που γνωρίζουν και οι ίδιοι.

Προσφάτως, η αλητεία επαναλήφθηκε με προφανή την υποκίνηση και αυτουργία των πιο πάνω συκοφαντών, που επιστράτευσαν διαδικτυακή παρονυχίδα με διαχειριστή ένα όπως διαφαίνεται περιορισμένης και αμφιβόλου υποστάσεως άτομο, με στόχο και αυτήν τη φορά την παραπληροφόρηση, συκοφάντηση και υπονόμευση της Συλλογικής μας προσπάθειας. Στην θρασύδειλη αυτή πράξη χρησιμοποίησαν την προσφιλή τους μέθοδο της κοπτοραπτικής μερών εκείνου αποκλειστικά υλικού που υποβλήθηκε από την Επιτροπή μας στο Δικαστήριο για την καταδίκη τους. Η πλέον ποταπή αυτή ενέργεια με παραποίηση αποδεικτικού υλικού που δόθηκε από εμάς στη Δικαιοσύνη, παρουσιάστηκε ως δήθεν ”αποκάλυψη” και διανθίστηκε με ανυπόστατες φράσεις και λεκτικά που ουδέποτε υπήρξαν. Η θρασυδειλία του συντάκτη και των υποκινητών του ολοκληρώνεται με υπονοούμενα και δήθεν ανωνυμίες για να αποφύγουν την απευθείας καταδίκη τους για συκοφαντική δυσφήμιση. Με την υπεύθυνη ανάγνωση των πραγμάτων βγάζει κανείς συμπέρασμα εάν η πράξη αυτή οφείλεται σε επιπολαιότητα ή σε επ’ αμοιβή (…) διαδικτυακή αλητεία του εν λόγω συντάκτη-διαχειριστή, που οφείλει να την ανακαλέσει. Είναι γνωστό ότι οι ραδιουργίες αυτές στοχεύουν προσωπικά τον Πρόεδρο της Επιτροπής, όπως και το ότι αποτελεί εμπόδιο για τους συκοφάντες στις καιροσκοπικές, ψηφοθηρικές επιδιώξεις τους εντός και εκτός του Δήμου και Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Η Επιτροπή καταγγέλλει τις μηχανορραφίες και μεθοδεύσεις αυτές ως συμμορίτικη δράση προσώπων που δεν έχουν ουσιαστική και έννομη σχέση με την επίπονη Συλλογική μας προσπάθεια. Οι πράξεις τους καταγράφονται και αξιολογούνται από την Επιτροπή.

Καλλιθέα, Απρίλιος 2017.

(Φώτο κ. Τάσου Ράντου – εφημερίδα Ρεπόρτερ Καλλιθέας)

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Καλησπέρα σας.
  Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ιστοσελίδα σας για την φιλοξενία του Κειμένου.
  Σχετικά με τα ερωτήματά σας, που αναρτήθηκαν εκ των υστέρων, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι :
  Σαφώς και το Κείμενο της Επιτροπής Οικισμού δεν βασίζεται και δεν σχετίζεται με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αναγνώστης» του 2011, αλλά με την άθλια πράξη συκοφαντικής παραπληροφόρησης, στην οποία και αναφέρεται, που έλαβε χώρα την περασμένη Μεγάλη εβδομάδα. Το δημοσίευμα της εφημερίδας επισυνάφθηκε ενδεικτικά, ως μία θετική μαρτυρία για την όλη Συλλογική προσπάθεια που αποτυπώθηκε σε άρθρο μίας επίκαιρης τότε εφημερίδας της Καλλιθέας.
  1) Όπως αντιλαμβάνεστε και από την τιτλοφορία, η Επιτροπή δεν είναι η Διοίκηση του Π.Σ. «η Αργώ». Έχει συντονιστικό χαρακτήρα και εκπροσωπεί μέλη (και φίλους) του Συλλόγου που εντάχθηκαν στην όλη προσπάθεια για τον Οικισμό. Στην Επιτροπή, όπως και στον Οικισμό, μετέχουν πρώην και νυν μέλη και της Διοίκησης του Συλλόγου.
  2) Το Κείμενο στάλθηκε από την Επιτροπή Οικισμού, το δε περιεχόμενό του εκφράζει απόλυτα την Διοίκηση του Συλλόγου και τον Σύλλογο.
  Ο Ποντιακός Ελληνισμός από κάθε άποψη είναι ένα τεράστιο ιστορικό, εθνικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μέγεθος. Βεβαίως και δεν προσαρμόζεται σε κομματικά τσεπάκια όσο και να το προσπαθούν διάφοροι επίδοξοι πολιτικάντηδες με επιδοτούμενους, άχαρους παρατρεχάμενούς τους – πράγμα, που, καταγγέλλεται σαφώς στο Κείμενο της Επιτροπής. Θα ήταν αισιόδοξο να προβληματίζει – όσους κατανοούν και ενδιαφέρονται για την συνέχεια – το γεγονός πως με δημόσιο χρήμα και κρατική εξουσία που νέμονται, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να φιμώσουν, να χειραγωγήσουν ή να διαλύσουν ότι εκπροσωπεί κατ’ ουσία και πνεύμα τις Πατρίδες, που εκτός από Αλησμόνητες είναι και ιστορικές μας Εστίες.
  Ελπίζουμε να έχουμε βοηθήσει με τις πιο πάνω διευκρινήσεις.
  Από την Επιτροπή Οικισμού μελών και φίλων Π.Σ. «η Αργώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ