Η Αναπτυξιακή Στρατηγική Και Ο Πολιτιστικός Άξονας Της Συγγρού – Συνέδριο Στο Πάντειο

Η Αναπτυξιακή Στρατηγική της Περιοχής και ο Πολιτιστικός Άξονας της Συγγρού παρουσιάζεται από το Δίκτυο των Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Φορέων της Λεωφόρου Συγγρού στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μια μεγάλη συλλογική δράση στην οποία μετέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, φορείς και ιδρύματα. Το συνέδριο θα διεξαχθεί 7-8 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου.

Μεταξύ άλλων των θεματικών συμπεριλαμβάνονται :
Η λεωφόρος Συγγρού ως πολιτιστικός άξονας , η  στρατηγική για βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο νότιο τομέα της Αθήνας, οι αξίες των ακινήτων και έδρες επιχειρήσεων, περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις ,  η πολιτιστική ανάπτυξη και η προσβασιμότητα, ο ρόλος και η παρέβαση της Αυτοδιοίκησης ,έρευνα για τα Airbnb στην περιοχή, δράσεις στέγασης και κοινωνικής φροντίδας για τους άστεγους, εκπαιδευτικές δράσεις , συνεργασία φοιτητών του Παντείου με νέους πρόσφυγες και μετανάστες, οι άνθρωποι και οι γειτονιές τους κλπ.
Στην πρωτοβουλία μετέχουν φορείς κ αι Ιδρυματα που εδρεύουν κατά μήκος του άξονα της Συγγρού όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , του Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Νέα Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, ΄Ιδρυμα Ευγενίδου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα τουΟμίλου Πειραιώς κ.α
Παράλληλα εισηγήσεις θα υπάρξουν απο καθηγητές  ΑΕΙ ,τους δημάρχους των όμορων Δήμων,εκπροσώπους νεανικών επιχειρήσεων , φοιτητές του Παντείου που εκπόνησαν έρευνες στην περιοχή, εκπροσώπους οικονομικών φορέων κλπ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Παντείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ