Η Ανάπτυξη έρχεται με την ελπίδα;

Τελείωσε λοιπόν και το φετινό MWC! Πως λέμε τέρμα το διάλειμμα τα κεφάλια μέσα; Ήρθε η ώρα της ενδοσκόπησης, της κριτικής σκέψης και ενδεχομένως για κάποιους του… στρουθοκαμηλισμού.

Επιτέλους, όμως, θα μπορέσουμε και πάλι να στραφούμε σε αυτή τη μικρή γωνιά των Βαλκανίων που αναζητεί το βηματισμό της.

Φέτος όμως, κάτι έχει αλλάξει.

Στην χώρα που οι περισσότεροι θεωρούσαμε ξεγραμμένη από τον επιχειρηματικό χάρτη, αποδεκατισμένη από φωτεινά μυαλά και ανήσυχα πνεύματα, έρχεται να εγκατασταθεί η πιο καινοτόμα εταιρεία του πλανήτη, η Tesla!

Για κάποιους γνώστες της αγοράς, η έλευση του μύθου της πρωτοπορίας δεν ήταν τόσο ξαφνική, αφού το εγχείρημα ήταν στα σχέδια της από το καλοκαίρι του 2017. Επίσης, για όσους θυμούνται, το 2012 στελέχη της Tesla είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αναζήτησης του προορισμού, για την ευρωπαϊκή γραμμή παραγωγής οχημάτων της εταιρείας.

Όμως, στις επαφές που πραγματοποίησε η Tesla με την τότε πολιτική ηγεσία, συνάντησε απροθυμία και χλιαρή ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άπρακτη και να επιλέξει τελικά την Ολλανδία για την εγκατάσταση του εργοστασίου.

Τώρα, βλέπουμε ότι η αμερικανική εταιρεία επανέρχεται στην Ελλάδα με ένα μικρότερο μεν, εξίσου σημαντικό όμως εγχείρημα:

Την εγκατάσταση ενός τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, για οχήματα και μπαταρίες της Tesla, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ενέργειας.

Η Tesla στεγάζεται στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», ενώ σε μία κίνηση-έκπληξη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Κέντρο και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος, διαμήνυσε στον Elon Musk, ότι παραχωρεί δωρεάν στην Tesla για δέκα χρόνια, το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας.

Λέτε να αλλάζει κάτι;

infocom.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ