Η Αθήνα παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου

Η UNESCO ανακηρύσσει την Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 και προσκαλεί τους μικρούς καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας να μας ταξιδέψουν με τα πινέλα τους στον μαγικό κόσμο των βιβλίων! 

ΘΕΜΑ: «Παιδί και Βιβλίο»

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ο διαγωνισμός θα επικοινωνηθεί σε σχολεία της α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης σε πανελλαδική κλίμακα, σε εργαστήρια τέχνης που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και σε σχολεία της ομογένειας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε έναν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2018 και θα διαρκέσει έως το 2019 με θέμα «Βιβλίο και Παιδί». Οι μικροί μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα με θέματα που αφορούν τα αγαπημένα τους βιβλία, ιστορίες και ήρωες. Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου ξεδιπλώνεται στα μάτια των παιδιών. Το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας είναι μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας. Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί ενός μικρόκοσμου που γιγαντώνεται μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με το χαρτί και το μολύβι, τη γοητεία της ανάγνωσης. Το βιβλίο γίνεται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και η ανάγνωση αποκτά πρωταρχική θέση στη ζωή τους.

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας στοχεύει στην προώθηση και ενθάρρυνση της παιδικής τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη νέα γενιά της χώρας μας. Με τη διοργάνωση ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θεματικών διαγωνισμών, εκθέσεων ζωγραφικής και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, απελευθερώνεται η έκφραση των παιδιών μέσα από τη μητρική τους γλώσσα, την τέχνη. Η φαντασία των παιδιών είναι το κοινωνικό κεφάλαιο και οι δημιουργίες τους ενθαρρύνονται και γίνονται σεβαστές ως αριστουργήματα. Μέσα από την εμπειρία της δημιουργίας, τα παιδιά αποκτούν τις δεξιότητες για να πλοηγηθούν αποτελεσματικά σε ένα σύνθετο κόσμο και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την ευημερία, την πρόοδο και την ειρήνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ