Ημέρα Νίκης

173

του Κωνσταντίνου Δημητριάδη

«Ημέρα Νίκης

Η μεγαλύτερη τιμή που έχει γίνει στη ζωή μου ήταν να είμαι κύριος ομιλητής στην εκδήλωση της  Αθάνατης Στρατιάς, Ρωσικών σωματείων και ομοσπονδιών των κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στο μνημείο του Σοβιετικού Ήρωα.

Ευχαριστώ τον στρατηγό  Ήρωα των Τεθωρακισμένων του Σοβιετικού στρατού Ζαχαρία Σιδηρόπουλο και τον φίλο Γιώργο Παναγιωτίδη για την οργάνωση και προβολή της εκδήλωσης.

Μεγάλη μου τιμή να με παρασημοφορεί ένας ήρωας του Σοβιετικού στρατού για την προσφορά μου και την αλληλεγγύη στα αδέλφια μας, τους παλιννοστούντες των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ».

ΥΓ. Στις 9 Μαΐου 1945, η χιτλερική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων. Η μηχανή του φασισμού τσακίστηκε, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των λαϊκών κινημάτων αντίστασης σε όλο τον κόσμο.
Η Αθάνατη Στρατιά είναι μια πορεία μνήμης και τιμής, που πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις με αφορμή τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των συλλόγων μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ