Ζάκυνθος: Για τρίτη μέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πύρινη λαίλαπα – Κάηκε σπίτι έξω από το χωριό Μαριές

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πύρινη λαίλαπα στη Ζάκυνθο. Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για το χωριό Μαριές, όπου οι φλόγες έκαψαν σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν υποχωρήσει αργά τη νύχτα μέσα στο χωριό και βρίσκονταν στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν. Στο χωριό βρίσκονταν και λεωφορεία του Δήμου Ζακύνθου για να απομακρύνουν τους κατοίκους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκε το Σάββατο στη Ζάκυνθο στην περιοχή της Αναφωνήτριας και η οποία έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με κατεύθυνση κυρίως νότια προς το χωριό Μαριές, αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση.

Με τα νέα αυτά δεδομένα οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύθηκαν και επιχειρούν στην περιοχή 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ύποπτο ατόμων που φέρονται να προσπάθησαν να προκαλέσουν νέες εστίες πυρκαγιάς στο νησί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα δύο αυτά άτομα έγιναν αντιληπτά από πιλότο ελικοπτέρου, το οποίο επιχειρούσε κατάσβεση της πυρκαγιάς, που μαίνεται δυτικά του χωριού Μαριές.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

Επιπλέον στο νησί έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

kathimerini/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ