Εύκολες συνταγές για μικρά και …μεγάλα παιδιά!

80

από την Έλενα (με αγάπη)

Γίνονται Χριστούγεννα χωρίς αγαπημένες δωρο-λιχουδιές για τα μικρά μας…??? Είτε στήσετε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στο σχολείο και τα φτιάξετε μαζί τους, είτε δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι και τους τα προσφέρετε ως δωράκι, ένα είναι το ζητούμενο…
Έξυπνες, ευφάνταστες και εύκολες ιδέες για γλυκάκια, που θα χαρίσουν στα παιδιά μας μια ζαχαρένια ανάμνηση και ένα τεράστιο χαμόγελο!!!! Διαβάστε το παρακάτω άρθρο, διαλέξτε όποια σας αρέσει και σας φαίνεται πιο εύκολη, φορέστε ποδιές και στρωθείτε στη δουλειά…

1. «Κλασσικά χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια σε μια πιο …εορταστική έκδοση!»
Μια εύκολη ιδέα, για να διακοσμήσετε το γλειφιτζούρι με λευκό κανσόν και μαρκαδόρους, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά!

2. «Μπισκοτένια πόδια ξωτικού…»
Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να τυλίξετε μερικά γεμιστά μπισκότα σε διαφανή ζελατίνα και να τα κάνετε να μοιάζουν με πόδια ξωτικού…

3. «Γλειφιτζουρένια κουλούρια…»
Μη σας ξεγελάει η πρώτη εικόνα…Δεν είναι γλειφιτζόυρια, είναι απλά κουλουράκια!!!! Σε μια απλή συνταγή για κουλούρια που θα επιλέξετε να φτιάξετε, ρίξτε στη μισή ζύμη μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και δώστε στα κουλουράκια σας τη μορφή χριστουγεννιάτικου γλειφιτζουριού… 😉

4. «Τρουφάκια…ταρανδάκια!!!»
Χρησιμοποιήστε την κλασσική συνταγή για τρουφάκια…
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
– 250 γραμ. μαργαρίνη
– 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
– 1 φλιτζάνι τσαγιού λικέρ ή κονιάκ
– 2 κουταλιές κακάο
– 250 γραμ. τρούφα
– 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, το κακάο, την βανίλια, την καρυδόψιχα και τα αλεσμένα πτι-μπέρ . Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και μόλις παγώσει το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια πασπαλίζοντας το με τρούφα, κακάο, ινδοκάρυδο, καρυδόψιχα ή ό,τι άλλο μας αρέσει και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Για να τα κάνετε να μοιάζουν με ταρανδάκια, διακοσμήστε τα με smarties και κομμάτια από κράκερς για τα κέρατα! Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι…

5.  «Μπισκοτένιοι χιονάνθρωποι…»
Φτιάξτε ζύμη για μπισκότα, αλλά προτού τα ψήσετε, προσθέστε στο κάτω μέρος ένα γλωσσοπίεστρο. Βουτήξτε τα σε λευκό γλάσο και διακοσμήστε με σταγόνες κουβερτούρας… Για μύτη βάλτε ένα ζελεδάκι! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την πανεύκολη συνταγή του Σ. Παρλιάρου που δοκίμασα κι εγώ στο σπίτι και είναι πεντανόστιμη…

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ: http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=21082&subid=2&pubid=20742756

6.  «Χριστουγεννιάτικα OREO…»
Τα αγαπημένα, γευστικότατα OREO που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους μπορούν να μεταμορφωθούν, αν τα βουτήξετε σε λευκή κουβερτούρα και τα πασπαλίσετε με λίγη χρωματιστή τρούφα!!!

7.  «Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια OREO…»
ΔΕΝ έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμα και πιο εύκολα σοκολατάκια!!! Τη συνταγή αυτή την έφτιαξε μια μαμά στο σχολείο μας και σας την παρουσιάζω… Δοκιμασμένη, υπέροχη, σοκολατένια απόλαυση!!!
Υλικά (για περίπου 20-25 κομμάτια)
4 πακέτα μπισκότα OREO σοκολάτα
1 πακέτο τυρί Philadelphia (περίπου 250 γρ.)
Σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα μπισκότα στο multi για να τριφτούν. Προσθέτουμε σ’ένα μπολ τα μπισκότα, το τυρί και τα ανακατεύουμε. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα ένα- ένα τα γλυκάκια και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα για μερικές ώρες στο ψυγείο. Πριν μπουν στο ψυγείο τα διακοσμείτε με χρωματιστή τρούφα, αστεράκια από ζαχαρόπαστα ή ό,τι άλλο σας αρέσει…

8.  «Μπράουνις ελατάκια…»
Για το τέλος άφησα και μια συνταγή για τους πιο…τολμηρούς!!! Τα αγαπημένα μπράουνις σε χριστουγεννιάτικη βερσιόν! Αν δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει ίσως σας φανούν λίγο «απαιτητικά». Όμως το αποτέλεσμα σας δικαιώνει. Εγώ χρησιμοποιώ τη συνταγή της Αργυρώς φυσικά, τι άλλο;
Υλικά συνταγής

100 γραμμ. λευκή σοκολάτα
100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα
100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
150 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μεγάλα αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος NOYNOY
150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες λευκής σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος με ένα μαχαίρι. Βάζουμε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3′-4΄ να πυκνώσουν και να κρεμώσουν καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες σοκολάτες. Τέλος κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, διπλώνοντας το μείγμα. Ρίχνουμε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε καλά μικρό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄. Αφήνουμε για 15΄ να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

Αναλυτικότερα, δείτε ΕΔΩ:
Μπράουνις τριπλής σοκολάτας με κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε μερικά Smarties και λίγη ζαχαρόπαστα…

Σας εύχομαι, ΚΑΛΕΣ και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ δημιουργίες!!!!!!!!!!!!!!!!!

kinderella.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ