Πρόεδρε του Γιάννη Γάλλου, παραιτήσου

288

Ο κ. Γιώργος Καστάνης μας έστειλε μια ανοικτή επιστολή με την οποία ζητά την άμεση παραίτηση – απομάκρυνσή του Προέδρου του Γιάννη Γάλλου από τον Οργανισμό. 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς kallitheapress                                                                                                   8/5/2017

Με έκπληξη άκουσα τον κ Ευσταθίου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν νέες δέστρες παρά μόνο εκείνες των Ολυμπιακών αγώνων κι επίσης ότι τα μόνα πρόστιμα είναι τα τέσσερα που αφορούν παραβάσεις για το περιβάλλον με τις οποίες παραδέχτηκε ότι από το Σεπτέμβρη του 2015, που έγινε ο σχετικός έλεγχος μέχρι σήμερα, δεν έχει συμμορφωθεί (ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο f/b του kallitheapress).

  • 16.10.2016 ΟΙ Γ ΚΑΣΤΑΝΗΣ & Ι ΕΜΙΡΖΑΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΣΤΡΩΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ (ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ).

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ“,  ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.

  • 17.10.2016 Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
  • 24.10.16 Ο Γ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
  • 25.10.16 ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΕΣΤΡΕΣ (ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΟΥ) ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ Β140, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. (κατά πληροφορίες μου η Περιφέρεια Αττικής παρενέβη αποφασιστικά για την απομάκρυνση του κοντέινερ)
  • Πέντε μήνες μετά, την 27/3/2017 πρόσδεσε στο βάσει νομοθεσίας ονομαζόμενο Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο το οποίο ο Δήμος ονομάζει Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας το ημερόπλοιο COSMOS. Το γεγονός προκάλεσε πανηγυρισμούς από τη πλευρά της διοίκησης του Δήμου και αρνητικές αντιδράσεις από τη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης και φορείς της πόλης όπως ο περιβαλλοντικός Σύλλογος ΙΛΙΣΟΣ ο οποίος έχει ήδη προσφύγει στα αρμόδια Υπουργεία τόσο για το θέμα των ημεροπλοίων όσο και για τον Ειδικό Κανονισμό της μαρίνας που ενεκρίθη με Απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά. Στον Ειδικό Κανονισμό αντιδρούν και παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αλλά προωθήθηκε από τον Οργανισμό στην Υπουργό εν αγνοία τους, προσθέτοντας και αφαιρώντας άρθρα από τον ήδη ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο Ειδικό Κανονισμό. Κατά την άποψή τους τα άρθρα αυτά αλλοιώνουν τον ναυταθλητικό χαρακτήρα της μαρίνας και την μετατρέπουν σε λιμάνι.
  • Το κρουαζερόπλοιο χρησιμοποιεί τις δέστρες που κατασκευάστηκαν πριν 5 μήνες για τον σκοπό αυτό. (ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ).

  • Παρά τα πρόστιμα για παράνομο ελλιμενισμό στο πλοίο και τον οργανισμό – για τα οποία με ενημέρωσε ο λιμενάρχης Φλοίσβου – ούτε το πλοίο αποχωρεί ούτε ο Οργανισμός το απομακρύνει και συνεχίζει τα ταξίδια του καθημερινά από 31/3/17 έως σήμερα. Το γεγονός ότι ο κ. Ευσταθίου δεν πάει να παραλάβει τα πρόστιμα παρά τη κλήση του λιμενικού (γνωρίζει όμως τον λόγο της κλήσης) δε σημαίνει ότι αυτά δεν υπάρχουν.
  • Την 7/5/17 το αρμόδιο Υπουργείο για τα ΗΜΕΡΉΣΙΑ πρόστιμα (500 για το πλοίο και υψηλότερο για τον Οργανισμό) τα οποία είναι ελάχιστα (3-4) σε σχέση με τις 40 απόπλους ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ, αποστέλλει και «επιβάτες» στο COSMOS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3, το λεωφορείο είναι του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ)  

φωτο από kallitheapress

  • Σημειώνεται ότι προκαλεί το χαμηλό κόστος ελλιμενισμού συγκριτικά με το κόστος στις όμορες τουριστικές μαρίνες του φαληρικού όρμου Νέου Φαλήρου και Φλοίσβου όπου είναι τετραπλάσιο έως πενταπλάσιο, όπως και λειτουργία σχεδίου αποκομιδής των αποβλήτων.

Ύστερα από τα παραπάνω ζητώ την άμεση παραίτησή – απομάκρυνσή του κ. Ευσταθίου από τον Οργανισμό διαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας που προεδρεύει και την άμεση απομάκρυνση του πλοίου που ελλιμενίζεται παράνομα από 27/3/2017 με ενέργεια απομάκρυνσης από το Δήμαρχο Καλλιθέας πριν την αναμενόμενη εισαγγελική εντολή και τον καλώ να διαφυλάξει τη χρήση ως ναυταθλητικού του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου, το οποίο βεβαίως θα διέπεται από τους όρους ασφαλείας και λειτουργίας των τουριστικών λιμένων (μη υπάρχουσας άλλης σχετικής νομοθεσίας). Σε μια τέτοια περίπτωση προτίθεμαι να αποσύρω όλες τις καταγγελίες μου για το ζήτημα και να το θεωρήσω λήξαν.

Γιώργος Καστάνης

ΥΓ. Φυσικά ο Δήμαρχος Καλλιθέας θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις ευθύνες τους σε περίπτωση ατυχήματος, κατά τις προβληματικές αφίξεις του πλοίου -όταν έχει καιρό- όπως συνέβη χτες. Επίσης ελπίζω οι φήμες για τροποποίηση του Ειδικού Κανονισμού με δεύτερη Απόφαση της Υπουργού Τουρισμού για να αυξηθεί το μήκος των επιτρεπόμενων σκαφών ώστε να πιάσει το μήκος των 68 μέτρων του COSMOS να μην ευσταθούν γιατί κάτι τέτοιο θα είναι επιεικώς σκανδαλώδες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ