Ευκαιρία εμπορικής ανάπτυξης για την Καλλιθέα οι Κυριακές

129

Ένα καλό μήνυμα για τα εμπορικά καταστήματα της Καλλιθέας περιλαμβάνεται – εκτός από τα μέτρα – στο νέο, συμπληρωματικό Μνημόνιο.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές -εκτός από μία Κυριακή του Αυγούστου- την περίοδο από Μάιο μέχρι Οκτώβριο στην πόλη μας. Το μέτρο αυτό αποτελεί και σοβαρό κίνητρο για νέες επενδύσεις στην Καλλιθέα.

Ανοιχτά λοιπόν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Αλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα, κλειστά στους όμορους δήμους Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου αλλά και τους περισσότερους από τους δήμους της Αττικής. Απαραίτητη βέβαια η διαφημιστική προβολή του μέτρου από το Δήμο και τους εμπορικούς συλλόγους της πόλης στα ΜΜΕ.

Μέσα στις 941 σελίδες γίνεται αναφορά και στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές -εκτός από μία Κυριακή του Αυγούστου- την περίοδο από Μάιο μέχρι Οκτώβριο στις εξής περιοχές:

  • Δήμος Αθηναίων
  • Μέρος του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης
  • Μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
  • Μέρος του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (επιλεγμένες περιοχές σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα)
  • Μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η συμφωνία δηλαδή αφορά μόνο επιλεγμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Για την υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Επίσης, καταργούνται οι περιορισμοί που προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 σχετικά με το μέγεθος και το είδος καταστημάτων τα οποία επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με αποφάσεις αντιπεριφερειάρχη (καταστήματα άνω των 250 τ.μ., αλυσίδες, shop in a shop, outlet).

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Μαΐου, με την διαδικασία του επείγοντος και αφού ολοκληρωθεί η συζήτησή του, εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη, αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Μαΐου.


Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ