Ερινύες σήμερα υπάρχουν;;;

Άρθρο του Τάκη Διαμαντοπούλου (επιχειρηματία-στελέχους Ένωσης Κεντρώων).

Οι ερινύες στην μυθολογία ήταν χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους διέπρατταν εγκλήματα κατά της ηθικής και φυσικής τάξης των πραγμάτων. Αυτά για την μυθολογία. Μήπως όμως πάει γάντι και στην σημερινή κατάσταση; Έχουμε σήμερα υπευθύνους που διαπράττουν εγκλήματα τέτοιας μορφής και έκτασης; Βεβαίως, δεν χρειάζεται να αριθμήσουμε γεγονότα που θα ανάγκαζαν τις ερινύες να παρέμβουν και να …τιμωρήσουν τους υπευθύνους.

Το θέμα και το πιο δύσκολο είναι να μην σε κυνηγούν οι ερινύες. Και επειδή ορισμένοι καλλιεργούν με πάθος στο πολιτικό σύστημα, το μίσος και τον φθόνο, καλό θα είναι να έχουν κατά νου, ότι κατά την μυθολογία στο πρόσωπο της θεότητας Μέγαιρα, έλυναν τις διαφορές τους οι πολίτες ή επικαλούντο την βοήθεια της.

Φυσικά, εμείς θα βρίσκαμε τον τρόπο να εξευμενίσουμε τους αντιπάλους. Και φυσικά επειδή χρονικά απέχουμε πολύ από την μυθολογία, ας φροντίσει η εκάστοτε εξουσία και οι κυβερνώντες να μην ανασύρουμε από τη μνήμη μας τις ερινύες. Και αυτές οι απόψεις, δεν είναι αρλούμπες, όπως θα τις χαρακτήριζε, για να μην το πούμε αλλιώς, γνωστή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σημαντικά θέματα για να τα ευτελίζουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ