Αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου

864

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού από την Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες αρχίζουν σύντομα τα έργα για την ανάπλαση της παραλίας Μοσχάτου -Καλλιθέας. Την πορεία των έργων θα παρακολουθεί απο κοντά ο κ.Καπάταης Χρήστος Αντιπερειφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθήνας.

Αναφέρει σε παλιότερες δηλώσεις του ότι, σκοπός είναι το έργο που ήταν μόνο μακέτα να γίνει πράξη άμεσα.

α γίνουν σε πρώτη φάση έργα προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Πρόκειται για το υποέργο της ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου-Ταύρου-Καλλιθέας και αφορά έκταση 479.000 τ.μ. μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του πρώην γηπέδου Tawkwondo.

Τα έργα: Το πρώτο αυτό υποέργο, από τρία συνολικά, περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, εργασίες οδοποιίας, την μετακίνηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και άλλα έργα υποδομής. Θα γίνει κατεδάφιση της παραλιακής λεωφόρου, σε μήκος 1,8 χλμ και ανακατασκευή της στο επίπεδο του εδάφους ώστε να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση από τις όμορες περιοχές προς τη θάλασσα.

Είναι το έργο που θα αλλάξει άμεσα τη ρουτίνα χιλιάδων οδηγών που χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα για τις μετακινήσεις τους. Η υλοποίηση των έργων υποδομής αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα” για την έναρξη της ανάπλασης της Παραλίας Μοσχάτου – Καλλιθέας, έργο που αποτελεί «μακέτα” εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ