ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΟΥΡΑΝΟΣ»

Χωρίς (δημόσιες) πολιτικές αναλύσεις πέρασε η βραδιά της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει στον πολύ σύντομο χαιρετισμό του «την ανάγκη συνένωσης, χωρίς αποκλεισμούς και προσωπικούς στόχους, όλων των προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι πιστεύουν ότι η σημερινή διοίκηση δεν είναι άξια του Δήμου και της πόλης», όπως καταγράφηκε και σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκείνο, όμως, που ο κ. Ψαλιδόπουλος δεν άντεξε να μην αναφέρει ήταν η επέτειος. Διότι, στις 2 Φεβρουαρίου 2018, την ημέρα της συνάντησης, συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της Βέρμαχτ στο Στάλινγκραντ.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γαλανόπουλος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Δημάκος – Πρόεδρος του «Φιλαθλητικού Συλλόγου», Αθηνά Εξάρχου – Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έλενα Κοντιζά – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΝ, Μαρίζα Μούστου και Γιώργος Καστάνης – Πρόεδρος του Συλλόγου «Ιλισός» πρ. Δημ.Σύμβουλος, ο γραμματέας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας Γιώργος Θειόπουλος, η Κλειώ Ευαγγελάκου – μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης «Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς» και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, η Αγγελική Αθανασακοπούλου – Αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλλιθέας Κώστας Γκιολές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποδοσφαίρου Σάλας Θάνος Μαντίκος και άλλοι φίλοι του συνδυασμού.

Φυσικά, ορισμένοι καλά διαβασμένοι συνδαιτυμόνες διερωτήθηκαν ποιος είναι τελικά ο χρόνος που θα χρειαστεί για την «ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων», την οποία ευχήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης: περίπου 8 μήνες, όσο διήρκεσε η Μάχη του Στάλινγκραντ ή μήπως 75 χρόνια; Εάν η απάντηση του κ. Ψαλιδόπουλου «8 μήνες» ευσταθεί, αυτό σημαίνει πως το παιδί έχει συλληφθεί. Ποιος θα μας εξηγήσει, όμως, τι σημαίνει και η απάντηση ότι το σχέδιο λέγεται «Επιχείρηση Ουρανός», όπως δηλαδή και το σχέδιο του Σοβιετικού Στρατού στο Στάλινγκραντ;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ