Επιτέλους Δεν Θυσιάζονται όλα για την «Καρέκλα»

Άρθρο του ΤΑΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΣΤΕΛΕΧΟYΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Νιώθω πως δεν είναι έξυπνο να παίζεις με κάποιες βαθιές και σημαντικές άξιες που κρατάνε σταθερή την Ελληνική κοινωνία. Και στο όνομα της ψηφοθηρίας, πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο κι ένα όριο..

Μεγαλώσαμε με κάποια ιδανικά, μας έμαθαν να σεβόμαστε τους θεσμούς και τις αξίες της κοινωνίας μας, που έγινε παράδειγμα για πολλούς.

Αν υπάρχει κάτι που κρατάμε και μας κρατάει ψηλά, μας δίνει συνοχή, σταθερότητα σ αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο, είναι ο θεσμός της οικογενείας και της πίστης, σε έναν κόσμο που ολοένα και καταρρέει.

Δεν είμαστε ούτε ξέφραγο αμπέλι, ούτε φύλλα σ ένα δέντρο και πάμε όπου φυσάει ο άνεμος.

Δεν γίνεται λοιπόν, να παλεύουμε να αλλοιώσουμε καθετί που ξέρουμε ότι μας κρατάει δεμένους, δεν «θυσιάζουμε» τον θεσμό της οικογένειας, ούτε πολτοποιούμε τα πάντα στο βωμό της ψηφοθηρίας και της δήθεν προοδευτικότητας . Κι όταν μια Κυβέρνηση νομοθετεί, για να εξυπηρετήσει και να διευκολύνει αργότερα άλλους κρυφούς σκοπούς, δείχνει πρόβλημα.

Υπάρχουν κάποιες αξίες που θέλουμε ή όχι δεν καταλύονται.

Σεβασμός στην διαφορετικότητα και παράλληλα στα ανθρώπινα δικαιώματα, ευαισθησία σε θέματα ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης και η ανθρωπινή ανεκτικότητα και κατανόηση απέναντι στο διαφορετικό, αποτελει θεμέλιο λίθο για την δημιουργική και ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων.

Επιλέξαμε να ζούμε σε μια κοινωνία και είμαστε όλοι ίσοι στα δικαιώματα ζωής και στις ελευθερίες, με απαραίτητη και βασική προϋπόθεση όμως, το δικαίωμα αυτό και οι πράξεις μας να μην θίγουν την αξιοπρέπεια των άλλων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ