Επιστολή του κ. Βασίλη Σπηλιοτόπουλου

123

Δημοσιεύουμε επιστολή του κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλου Προέδρου των  ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Προς κο Δημήτρη Μπιζιώτα Δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Kallithea Press”. Καλλιθέα 12/4/2017

Κύριε Μπιζιώτα καλησπέρα. Μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία, όπου συνεννοηθήκαμε ότι θα μου τηλεφωνούσατε χθες για να υπάρξουν εξηγήσεις για τα γραφόμενά σας, γεγονός που, δυστυχώς, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ έως τώρα, αναγκάζομαι να σας ενημερώσω και να σας διευκρινίσω εγώ γραπτώς, τοποθετούμενος σχετικά με το ανακριβές ρεπορτάζ σας, στο οποίο με φωτογραφίζετε ως τον ευνοούμενο του κ. Δημάρχου. Σας ενημερώνω και σας διευκρινίζω, λοιπόν, τα ακόλουθα:

Οι δύο σύλλογοι στους οποίους αναφέρεστε (ο Φοίνικας Καλλιθέας και ο Ολυμπιακός Καλλιθέας), έχουν τον ίδιο Πρόεδρο γιατί, πολύ απλά, το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), απαγορεύει ερασιτεχνικό σωματείο κλασικού ποδοσφαίρου 11Χ11, να διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου Σάλας 5Χ5. Οπότε, όντας ήδη ιδρυτής του σωματείου ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ από το 1993 (όπου τότε δεν υπήρχε η σχετική απαγόρευση), διατηρώ ενεργό το σωματείο, το οποίο ασχολείται μόνο με 5Χ5 και ανήκει στην Π.Ε.Π.Σ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας). Από το 2005, ως γνωστόν, είμαι Πρόεδρος και στο σωματείο ΑΟ ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, το οποίο ανήκει στην Ε.Π.Σ.Α. (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών) και ασχολείται αποκλειστικά με το κλασικό ποδόσφαιρο 11Χ11. Πρόκειται, επομένως, για δύο ξεχωριστά αθλήματα, δύο ξεχωριστά σωματεία, τα οποία, πολύ απλά, έχουν κοινή Ομοσπονδία, την Ε.Π.Ο.. Να σημειώσω δε, ότι δεν υπάρχει κανένας Νόμος που να μου απαγορεύει τη δυνατότητα να είμαι Πρόεδρος σε δύο ξεχωριστούς συλλόγους, γεγονός που είτε το αγνοείτε, όπως αποδεικνύεται, είτε, έστω, παραλείψατε να το αναφέρετε…

Τα ωράρια στα οποία κάνετε λόγο, καθορίζονται πάντα, όχι μόνο με τη σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων που ανήκουν γεωγραφικά στον Δήμο μας, αλλά και με την έγγραφη αποδοχή τους, όπου, κατά παράδοξο τρόπο, το ένα από τα σωματεία μας, ο Φοίνικας δηλαδή, με την μεγαλύτερη πλέον ποδοσφαιρική Ακαδημία στον Δήμο μας – έχοντας επίσημα καταγεγραμμένα 285 παιδιά – έχει λιγότερες ώρες προπόνησης από το άλλο σωματείο, εκπρόσωπος του οποίου σας έδωσε αυτές τις λανθασμένες πληροφορίες. Με ένα εκ μέρους σας επιτόπιο ρεπορτάζ στον χώρο προπόνησης τόσο των αθλητών μας, όσο και των αθλητών του άλλου σωματείου, θα μπορούσατε να βγάλετε πολύ χρήσιμα και τελικά αληθή συμπεράσματα για του λόγου το αληθές.

Σε κάποια άλλη παράγραφο του ρεπορτάζ σας, κάνετε λόγο για σχολείο ή σχολεία που χρησιμοποιούνται από τα σωματεία μου. Θα ήταν, το λιγότερο, πολύ ενδιαφέρον να μου υποδείξετε το σχολείο ή τα σχολεία στα οποία κάνουμε προπονήσεις όπως γράφετε, όχι τίποτε άλλο, αλλά λόγω αδυναμίας εξεύρεσης περαιτέρω χώρων για προπονήσεις των Ακαδημιών μας, να τα χρησιμοποιούσαμε και αυτά, ευχαριστώντας σας, παράλληλα, για την υπόδειξή τους.

Αναφέρατε τέλος, ότι έχω διαχρονική φιλική σχέση με τον κ. Δήμαρχο. Πως το διασταυρώσατε αυτό; Θα μπορούσατε να μου το εξηγήσετε; Μας έχετε δει να πίνουμε καφέ ή να βγαίνουμε μαζί οικογενειακώς; Γνωρίζετε εάν υπήρξα ποτέ υποψήφιος μαζί με τη Δημοτική Παράταξή του ή έστω με είδατε να συμμετέχω, άμεσα ή έμμεσα, σε οποιαδήποτε από τις προεκλογικές του εκστρατείες; Έχετε κανένα αποδεικτικό στοιχείο στην κατοχή σας, το οποίο να δείχνει ότι έχω ποτέ, με οποιονδήποτε τρόπο και λόγω της «διαχρονικής φιλικής μας σχέσης» ευνοηθεί από τον κ. Δήμαρχο; Έχει υποπέσει στην αντίληψή σας κάτι το επιλήψιμο για εμένα, ότι π.χ. έχω κρυφές οικονομικές συναλλαγές με τον κ. Δήμαρχο, τον Δήμο ή τον Αθλητικό Οργανισμό για να πληρώνονται π.χ., οι προπονητές που απασχολώ για τα σωματεία μου; Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο ή έστω φιλικό μου πρόσωπο, διορισμένο σε κάποια δημοτική ή άλλη θέση, ή πολύ περισσότερο, εάν έχω «βολευτεί» εγώ πουθενά; Μήπως, το γεγονός ότι προφανώς ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, έχοντας εκτιμήσει την επαγγελματική μου ιδιότητα (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), τις γνώσεις μου, αλλά και την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τη διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών και αθλητριών, καθώς και τον ξεκάθαρο βίο που διάγω, εμπιστεύεται τα παιδιά του στην οικογένεια του Ολυμπιακού, σημαίνει τίποτα το παράξενο; Κάτι που να υποδηλώνει τίποτα το μεμπτό; Δηλαδή, εάν τα παιδιά του ανήκαν στο άλλο συγκεκριμένο σωματείο, θα ήταν όλα εντάξει;

Προκαλώ – δημόσια και ανοιχτά – τον οποιοδήποτε, εάν έχει επιβαρυντικά ή άλλα επιλήψιμα στοιχεία για τα σωματεία που με υπερηφάνεια έχω την τιμή να διοικώ ως Πρόεδρός τους, όχι μόνο να τα εμφανίσει, αλλά και να τα προσκομίσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη πάραυτα, όπως το ίδιο απαιτώ να πράξει εάν έχει στην κατοχή του κάτι το αντίστοιχο και για το άτομό μου. Παρατρεχάμενος κανενός δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου και ούτε θα υπάρξω και τώρα, γιατί, πολύ απλά, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και έτσι έχω επιλέξει να ζω. Άλλα σωματεία έχουν ευνοηθεί τα μέγιστα από το Δήμο μας. Άλλα είναι τα σωματεία εκείνα στα οποία είχε παραχωρηθεί, με πολυδάπανα μάλιστα έξοδα του Δήμου, προπονητικό Κέντρο εκτός Καλλιθέας. Άλλα είναι τα σωματεία στα οποία έχει παραχωρηθεί κατά αποκλειστικότητα η χρήση του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας. Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να επανελέγξετε τα γραφόμενά σας και να επανορθώσετε τις ανακρίβειες τις οποίες αναρτήσατε στο site σας. Ζούμε όλοι στην ίδια πόλη που αγαπούμε και όλοι έχουμε διαγράψει την πορεία μας κινούμενοι σ’ αυτή. Σπιλώσεις υπολήψεων τόσο προς άτομα, όσο και προς αθλητικά σωματεία με πολυετή ύπαρξη (ο Φοίνικας υφίσταται από το 1923, ο Ολυμπιακός από το 1993), τουλάχιστον από την οικογένεια των Φοίνικα και Ολυμπιακού Καλλιθέας, δεν γίνονται ανεκτές. Παραμένω στη διάθεσή σας για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Βασίλης Σπηλιωτόπουλος Πρόεδρος Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Η απάντησή μας ήταν:

12 Απρ 2017

κε Σπηλιωτόπουλε,

Πράγματι  δεν επικοινώνησα μαζί σας την επομένη της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, γιατί δεν μπορώ ακόμα και σήμερα να προγραμματίσω άμεση συνάντηση, λόγω του φόρτου εργασίας αυτών των ημερών.

Λυπάμαι γιατί αυτό σας ανάγκασε να μου απευθύνετε γραπτή επιστολή στην οποία  δίνετε σχετικές διευκρινίσεις και χαρακτηρίζετε το ρεπορτάζ ανακριβές.

Η συνάντησή μας προτείνω να γίνει – λόγω της εορταστικής περιόδου – την Τετάρτη ή όποια άλλη μέρα μετά  σας εξυπηρετεί (ώστε να δώσουμε αμοιβαίες διευκρινήσεις και να σχηματίσω πλήρη εικόνα), στα γραφεία του Συλλόγου σας, κάποια  απογευματινή ώρα την οποία μπορείτε επιλέξετε εσείς και να με ενημερώσετε.

Το μόνο που ενδιαφέρει το kallitheapress κι εμένα προσωπικά, είναι τόσο η αλήθεια όσο και η ισότιμη και αξιοκρατική εξυπηρέτηση όλων των σωματείων από το Δήμο, οπότε δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μετά τη συνάντησή μας να επανελέγξω το ρεπορτάζ και να επανορθώσω-συμπληρώσω ότι χρειαστεί αναφορικά με τις ομάδες σας.

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει από τη πλευρά μου οποιαδήποτε πρόθεση σπίλωσης υπολήψεων και ζητώ  συγνώμη, αν σας δόθηκε τέτοια εντύπωση.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε αν επιθυμείτε να δημοσιευτεί η επιστολή σας μέχρι τη συνάντησή μας και για την ημέρα και ώρα της συνάντησής μας.

Εύχομαι καλές γιορτές και καλή Ανάσταση

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μπιζιώτας

Kallithea Press
ΑΤΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Η συνάντηση με τον κο Βασίλη Σπηλιωτόπουλο δεν έχει γίνει ακόμα αν και υπάρχει σχετική πρόθεση και από τις δύο πλευρές. Όταν γίνει θα σας ενημερώσουμε με σχετικό ρεπορτάζ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ