Επαγγελματική πολιτική παράλληλα με την δουλειά

Η Ε.Ε. ενισχύει την επαγγελματική πρακτική παράλληλα με τις σπουδές

Ξέρατε ότι υπάρχουν σχεδόν 4 εκατομμύρια άτομα που συνδυάζουν σπουδές με επαγγελματική πρακτική στην Ευρώπη;

Το 60 με 70% βρίσκει δουλειά αμέσως μετά την πρακτική του, γιατί διαθέτει τις τεχνικές δεξιότητες και τις προσωπικές ικανότητες που θέλουν οι εργοδότες. Καθώς όμως η ανεργία των νέων είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ευρώπη, είναι σημαντικό να τεθούν τα σωστά κριτήρια για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι επαγγελματικές μαθητείες είναι αποτελεσματικές.

Πόσοι ενήλικοι κάνουν σπουδές και επαγγελματική πρακτική;

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια, που περιλαμβάνει η πρωτοβουλία που έχει υιοθετήσει η Ε.Ε. για την προώθηση της επαγγελματικής πρακτικής, μέσα από ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Συνδυάζοντας τις σπουδές με την εργασία, ο Άντονι προετοιμάζεται για το εργασιακό του μέλλον. Για να είναι αποτελεσματική η πρακτική του και να του προσφέρει μια θέση εργασίας στο μέλλον, χρειάζεται να πληροί 7 κριτήρια που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και εργασιακό περιβάλλον. Ο Άντονι χρειάζεται ένα γραπτό συμβόλαιο και να μάθει από τον εργοδότη του τι θα κερδίσει μαθησιακά.

Αυτός και οι εκπαιδευτές του πρέπει να υποστηριχτούν στο έργο τους. Τουλάχιστον το ήμισυ της άσκησής του να γίνει σε έναν εργασιακό χώρο. Πρέπει να πληρώνεται σύμφωνα με τους νόμους, να έχει ασφάλιση και να εργάζεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Αλλά και το κράτος πρέπει να φροντίζει να ικανοποιούνται αυτά τα 7 κριτήρια. Η νομοθεσία πρέπει να διασφαλίζει ότι υπάρχει διαφάνεια και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να σχεδιάζουν και εφαρμόζουν την πρακτική μαζί.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζονται για να δημιουργούν τέτοιες θέσεις. Ο Άντονι πρέπει να λαμβάνει μια πιστοποίηση των δεξιοτήτων του που να αναγνωρίζεται στη χώρα που ζει αλλά και στην Ε.Ε. Να του προσφέρεται επαγγελματικός προσανατολισμός και να γνωρίζει τις επιλογές πρακτικής που έχει σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, ο Άντονι πρέπει να γνωρίζει με σιγουριά ότι οι γνώσεις του αφορούν στο εργασιακό του μέλλον.

Η Ε.Ε. προτείνει ένα θεσμικό πλαίσιο κριτηρίων για να έχουν αυτές οι πρακτικές αποτελεσματικότητα και άμεση σχέση με το μέλλον της εργασίας στην Γηραιά ήπειρο.

Περισσότερα εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ