Επίσκοπος Θεσπιών «….σεβασμός στον εαυτό μας σημαίνει ότι είμαι διατεθειμένος να αλλάξω πορεία…»

Με μεγαλοπρέπεια και τη πρέπουσα τάξη Ιερούργησε τη Κυριακή του Τυφλού,  στον περικαλλή  Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στη  Καλλιθέα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλαισιωμένος απο τον Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο προϊστάμενο του Ναού,  τους  συνεφημερίους  Αρχιμ. Σισώη Σκάρκο, τον π. Βασίλειο Χριστοδούλου καθώς και τον διάκονο π. Δημήτριο Μανώλη.

Ο κ. Συμεών κήρυξε τον Θείο Λόγο  αναφερόμενος  στην Ευαγγελική περικοπή της  θεραπείας του Τυφλού, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι σεβασμός στον εαυτό μας σημαίνει ότι είμαι διατεθειμένος να αλλάξω πορεία, να αναγνωρίσω το λάθος μου, να δω ότι κάτι δεν έχω κάνει καλά μέχρι τώρα, η ότι είχα μια εσφαλμένη θεώρηση κάποιων πραγμάτων και να αναδρομολογήσω  τη ζωή μου.

Προ της απολύσεως ο  π. Ειρηναίος, αναφέρθηκε στη προσήλωση της Εκκλησίας μας στην Ιερά παράδοση όπου κρατεί από τον ιδρυτή της  – τον  Χριστό – μέχρι σήμερα, διατηρώντας αλώβητη αυτή την Αποστολική διαδοχή, τονίζοντας ότι δεν νοείται Εκκλησία χωρίς τον Επίσκοπο, δεν νοείται Επίσκοπος χωρίς την Εκκλησία, δεν νοείται Εκκλησία χωρίς τον Πατέρα.

Στη συνέχεια ο π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο εκ μέρους των πατέρων, των επιτρόπων, της φιλοπτώχου αδελφότητος και όλων των διακονούντων της Ενορίας και του πρόσφερε ένα χρυσοκέντητο επιγονάτιο απεικονίζοντας τη Μεταμόρφωση του Κυρίου.

Ο κ. Συμεών, ευχαρίστησε τους πατέρες τονίζοντας την αμέριστη αγάπη και το μεγάλο έργο  τους για την ενορία της Μεταμορφώσεως στη Καλλιθέα.

Να σημειωθεί ότι έψαλλαν οι καλλικέλαδοι πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Σμάνης μαζί με τον κ. Ιωάννη Χριστόπουλο και ο λαμπαδάριος κ. Παναγιώτης Κατσικερός.

ΦΩΤΟ: Πεφάνης Δ. Ιωάννης – Γραμματέας  Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Α.Α.

https://www.facebook.com/lenshoots/

https://www.facebook.com/photolenshoots

https://photografontas.blogspot.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ