ΕΝΦΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ

ΕΝΦΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ

 

Ο συγκεκριμένος φόρος εμπνεύστηκε και επιβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στις προγραμματικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν και η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, με ταυτόχρονη περιστολή της χρηματοδότησής τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η μεταφορά αυτή αποτελεί εγγύηση για την διαιώνιση της ανισότητας μεταξύ των περιοχών της χώρας, ανάλογα με την οικονομική αξία της γης τους.

Δείχνει, αφενός την αδιαφορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με ευθεία απειλή για τα συμφέροντά τους και αφετέρου τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Επιπροσθέτως η επιβολή μεταφοράς του συγκεκριμένου φόρου εγείρει και σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συνταγματικότητά του.

Η πολιτική της Ν.Δ. για τους δήμους συμπυκνώνει την πεμπτουσία του νεοφιλελεύθερου δόγματος, που λέει ότι δεν υπάρχουν πολίτες αλλά πελάτες που θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες, όσες αντέχει η τσέπη τους. Γι αυτό δεν πρέπει να περάσει η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών των Δήμων σε ιδιώτες.

Πιστεύω, ότι συμφέρει για εμάς τους Καλλιθεάτες και όχι μόνο, να μη γίνει η εκχώρηση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, αλλά να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη μείωσή του σταδιακά από 1/1/2019 η πρώτη μείωση και από 1/1/2020 η επόμενη. Συνολική μείωση μεσοσταθμικά 30%. Είναι κάτι που αν μήτι άλλο το δικαιούμαστε και πρέπει να γίνει πράξη.

Πέτρος Παριανός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ