ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ… χρυσάφι στο Ηράκλειο Κρήτης

Πάνε χρόνια τώρα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην πόλη που γεννήθηκα και ζω, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ξεφυλλίζοντας τα έντυπα αγγελιών και τα αντίστοιχα sites,  μεταξύ των άλλων να δημοσιεύουν και ενοικιάσεις σπιτιών.

Το Ηράκλειο όπως πολλοί θα γνωρίζουν αποτελεί μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τη μεγαλύτερη φοιτητούπολη στην Ελλάδα. Και εδώ αρχίζει το… πρόβλημα.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών, έχουν ξεφύγει τελείως και μόνο θυμό μπορεί να νιώσει κάποιος για τις τιμές που ενοικιάζουν τα σπίτια τους. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα αγγελίας, «Γκαρσονιέρα 18 τ.μ., 350 ευρώ!!!».  Είπατε κάτι;

Στην πλειοψηφία της αυτή η πόλη, την οποία λατρεύω και υπεραγαπώ, έχει προς ενοικίαση γκαρσονιέρες, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο. Τους φοιτητές.

Μου προκαλεί οργή και αγανάκτηση το γεγονός, ότι πολλοί ανεγκέφαλοι, δεν σκέφτονται ότι η χώρα διανύει εδώ και χρόνια μια μεγάλη οικονομική κρίση. Το ότι θα πληρώνουν το ενοίκιο οι γονείς του φοιτητή ή της φοιτήτριας, ή ακόμα και ο ίδιος σε περίπτωση που εργάζεται ταυτόχρονα, σημαίνει ότι θα το έχουν και σίγουρο οι ιδιοκτήτες;

Γιατί δεν βάζουν λίγο τη λογική τους και να σταματήσουν επιτέλους να κοιτάζουν μόνο τη δική τους τσέπη. Γιατί δεν σκέφτονται ότι πιθανόν αυτοί οι γονείς να στερούνται βασικών αγαθών στην καθημερινότητα τους για να πληρώνουν τα εξωφρενικά ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες.  Γιατί «πατούν» πάνω στην ανάγκη για στέγαση και δεν έχουν ιερό και όσιο;

Σαφώς υπάρχουν και τιμές των 150 και 200 ευρώ. Σπίτια όμως δεν τα λες. Δεν λείπουν μάλιστα και οι περιπτώσεις, που αναρτώνται φωτογραφίες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό!!! Το κράτος που κόβει τις συντάξεις στους ηλικιωμένους και ανήμπορους γονείς μας, γιατί ΠΟΤΕ δεν κάνει έναν έλεγχο σε όλους όσοι μισθώνουν σπίτια και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν κόβουν απόδειξη; Άλλοι δηλώνουν τα σπίτια τους ως αποθήκες, άλλοι ως ακατοίκητα κτίρια, και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Γιατί δεν γίνεται έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες;

Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά είναι λίγες και … φωτεινές.

Το Ηράκλειο είναι μια αξιολάτρευτη πόλη με πολλές και μοναδικές ομορφιές. Όμως το θέμα με τις τιμές στην ενοικίαση των σπιτιών και τις «κρυφές» χρεώσεις στον ενοικιαστή ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ να σταματήσει!!!

Ελένη Δ. Μπουχαλάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ