Βάσω Μαργαρίτη, «Με ενότητα των Προοδευτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δίνουμε απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της Πόλης μας»

194

 

« Κύριε Δήμαρχε, απαντήστε μας πως προέκυψαν τα Μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα ».

Η Επικεφαλής της Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», ζήτησε από τους Επικεφαλής των άλλων παρατάξεων στις 17/05/2017, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

«Να δημιουργηθεί μια συμπόρευση των Προοδευτικών Δημοκρατικών δυνάμεων και των ανθρώπων  εκείνων που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.   Μια συμπόρευση φραγμός στην Νεοφιλελεύθερη Διοίκησης Κάρναβου και στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης, τις απευθείας αναθέσεις και τις προκλητικές προσλήψεις».

Ευρεία υπήρξε η ανταπόκριση Πολιτικών και Κοινωνικών Παραγόντων και Φορέων της Πόλης στην πρόσκληση της Παράταξης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι Επικεφαλής  των Παρατάξεων κ. κ. Ψαλιδόπουλος Θεόδωρος «Καλλιθέα Μπροστά»,  Παπαδάκης Βαγγέλης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας»,  Λασκαρίδης Λάζαρος «Τώρα Καλλιθέα»,

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης κ. κ. Πολυχρονίδης Κων/νος,  Αδαμοπούλου Νατάσσα,  Φωτόπουλος Ανέστης,  από την Παράταξη «Καλλιθέα Μπροστά» ο κος Γαλανόπουλος Παναγιώτης,  και  από την «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» ο κος Δεδούσης Γιώργος,  η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής  κα Δανέζη – Λούρα  Σίσσυ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κος Αγγελόπουλος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου κος Μπούτσης Αντώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Σμύρνης κ. κ. Πούλιος Κώστας και Σουρβίνος Άγγελος Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης,   οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Φαλήρου κ. κ. Βουλγαρέλης Ιωάννης, Καρκατσέλης Δημήτρης, οι πρώην Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. κ. Χαριάδης Δημήτριος,  Μαγγανιάς  Γιώργος, Μουστάκη Ειρήνη, οι πρώην Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Μαρώσης Νικόλαος, Ηλιάκης Βασίλης, Ηλιάδης Γιάννης, Δαμουλιάνος Χαράλαμπος, Ταλιακού Λίλλυ, Γεωργούσης Παναγιώτης, και ο κος  Καστάνης Γεώργιος εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας, ο  πρώην Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αττικής κος Παπαντωνίου Κώστας, οι πρώην Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής κ. κ. Μαργαρίτης Γιώργος, Γιαννάκακης Αντώνης Νομαρχιακή  Επιτροπή Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Κασσάρας Γιώργος από την Κοινωνική Συμφωνία, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων : από τον ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας ο Γραμματέας κος Θειόπουλος Γιώργος, από τα Κεντρικά του ΠΑΣΟΚ ο κος Κουρόγιωργας Δημήτρης και η κα Δημητρακοπούλου – Σιούνα Μαρία, από τους ΑΝΕΛ ο Τομεάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πολιτευτής κος Πεχλιβανίδης Φώτης,    από  τους ΑΝΕΛ Καλλιθέας ο Συντονιστής κος Κότσος Στέλιος,  η Γραμματέας Συντονικής Καλλιθέας κα Σαραντάκη Αθηνά, και ο κος Παπαδόπουλος Μηνάς Μέλος της Συντονιστικής Καλλιθέας, από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών η κα Σταύρου Ελένη Υπεύθυνη Δικτύου Γυναικών,  και ο Συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος  Καλλιθέας κος Βασιλάκος Γιάννης και Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Καλλιθέας,     και πολλοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων της Πόλης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Στέλλα Ιωσηφίδου και συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης κος Πολυχρονίδης Κώστας.

« Χρειάζεται μια νέα ευρεία ισχυρή κοινωνική συμμαχία ανθρώπων με συλλογική αγωνία και κοινούς στόχους που θα αξιοποιήσει τις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες της Πόλης ».

Μιλώντας στην εκδήλωση η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας» κα Βάσω Μαργαρίτη, άσκησε δριμεία κριτική στην Διοίκηση του Δήμου, την οποία  κατηγόρησε για αδιαφορία, ανευθυνότητα, ερασιτεχνισμό και αδιαφάνεια  και ότι μετά από δύο (2) χρόνια και εννέα (9) μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της, επενδύει μόνο στην επικοινωνία και στο θεαθήναι.

Η κα Βάσω Μαργαρίτη ξεκινώντας την Ομιλία της τόνισε:

« Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι εκείνοι που η κοινωνία της Πόλης μας περιμένει με αγωνία να προσδιορίσουμε το νέο όραμα για την Πόλη και τους πολίτες και να συζητήσουμε το ρόλο και τη συμβολή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει στην εποχή της κρίσης, σχεδιάζοντας την ανάπτυξη της Πόλης μας αλλά και της χώρας.

Είμαστε εδώ, γιατί είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε, να δώσουμε λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα  που δημιουργεί η καθημερινότητα στην Πόλη, η οικονομική κρίση και το αβέβαιο μέλλον, αλλά  και στις προκλήσεις που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση).

Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι η μεγάλη Δημοκρατική – Προοδευτική Παράταξη, έχει μέλλον και πρέπει όχι μόνον να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της Πόλης μας, αλλά και να σχεδιάσει το αύριο αυτής της Πόλης.

Βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ, γιατί μας ενώνει κοινή ιστορική διαδρομή, ίδιοι προβληματισμοί και αγωνίες για το μέλλον της Καλλιθέας μας.

Στόχος μας είναι να υπερβούμε το χθες και να προχωρήσουμε μπροστά.  Δεν είμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για το παρελθόν και να καταλογίσουμε ευθύνες, αλλά και ούτε να καταγγείλουμε νέες διασπαστικές προσπάθειες και κινήσεις.  Αυτές αν συμβούν θα τις κρίνει η κοινωνία!!!

Είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε για το μέλλον και την προοπτική συνεργασίας και να σχεδιάσουμε με αισιοδοξία το αύριο.

Είμαστε εδώ, με ένα και μόνο στόχο, να επανέλθουν οι Δημοκρατικές – Προοδευτικές δυνάμεις συμπορευόμενες στην Διοίκηση του Δήμου μας.

Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται ποιότητα – διαφάνεια – αποτελεσματικότητα και κοινωνικό πρόσωπο.  Τα τέσσερα (4) αυτά βασικά χαρακτηριστικά, επιβάλλεται να προσδώσουμε στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και να αγωνιστούμε  για να τα προσδώσουμε  και  στους κρατικούς θεσμούς.

  • Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι εμείς που μας ενώνει η αγάπη για την Πόλη μας, αλλά και η ανησυχία για τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν να διαχειρίζονται την ζωή μας ».

Η κα Μαργαρίτη συνέχισε λέγοντας,

η Παράταξή μας προσπάθησε και προεκλογικά, αλλά και κατά την διάρκεια των  33 μηνών που πέρασαν, να παντρέψει το Παλιό με το Νέο.   Γιατί πιστεύουμε σε αυτό, και κάλεσε τους Νέους της Πόλης, να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν θεσμούς για την Νεολαία όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

Τόνισε ότι,

« η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αλλαγή πορείας της Ελληνικής Κοινωνίας ».

« Η Διοίκηση Κάρναβου, έχει ήδη δύο χρόνια και εννέα μήνες ζωής,  έχει πολλά νέα και άπειρα Στελέχη, όχι μόνο Διοικητικά αλλά και ηλικιακά, τα οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν,  κάποια από αυτά, αδυνατούν να διαχειριστούν την καθημερινότητα μας και επενδύει στην επικοινωνία και στο θεαθήναι.

Το βλέπετε άλλωστε παντού,  στα σκουπίδια, στα κλαδιά που κατακλύζουν την Πόλη, στην αισθητική της Πόλης που κάθε μέρα αλλάζει, στις καταλήψεις πεζόδρομων και πεζοδρομίων, στις αυθαιρεσίες ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης μας.

Η Καλλιθέα μας μετατρέπεται σε ένα Ασιατικό παζάρι, όχι σε Anti sabeba αλλά σε Bombay .   Σαν να μην υπάρχει κανείς να ενδιαφέρεται και να την φροντίζει για να παραμείνει μια Ευρωπαϊκή Πόλη ».

και συνέχισε,

η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου απερίγραπτη, πλήρης υποβάθμιση.  Το χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο από το 1983 που μπορώ να γνωρίζω.

Δημοτικοί Σύμβουλοι μουγκοί που φοβούνται να εκφραστούν και ένας Δήμαρχος που δεν έχει τίποτα να πει, παρά μόνο να δώσει απαντήσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Εμείς όπως είχαμε δηλώσει, στηρίζουμε κάθε θετική προσπάθεια της Διοίκησης προς όφελος της Πόλης και των συμπολιτών μας, αλλά συγχρόνως ελέγχουμε αυστηρά και καταγγέλλουμε σε εσάς την Διοίκηση για παραλήψεις – ολιγωρίες –  αδυναμίες – ερασιτεχνισμό – αδιαφάνεια  και για την σωρεία απευθείας αναθέσεων,    και έχουμε κάνει ξεκάθαρο, να μην περιμένει συναίνεση από εμάς, γιατί συναίνεση  ίσον  συνένοχη.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον τρόπο διαχείρισης των Οικονομικών.

ΤΟΥ  ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΣΤΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟ  ΧΩΡΙΣ  ΧΡΕΗ.

Σήμερα τα οικονομικά του είναι αμφίβολα.

  • Διαπιστώσαμε και καταγγείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απόκρυψη πλεονάσματος του 2014, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, και τις αλχημείες σε αυτά.

ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ μείωση ΤΕΛΩΝ για το 2017,  ενώ έχουν μειωθεί  με νόμο της Κυβέρνησης.

Ισχυρίζεται ο κος Δήμαρχος, ότι έχει Μεγάλα Ταμειακά Διαθέσιμα,  ας μας απαντήσει λοιπόν.

Τα χρήματα από τις αγορές στην καθαριότητα που δεν έχει κάνει, τα θεωρεί Ταμειακά Διαθέσιμαﯘ

Τα ανταποδοτικά Τέλη Καθαριότητας κύριε Δήμαρχε, δεν είναι Ταμειακά διαθέσιμα.

Είναι χρήματα των Καλλιθεατών και πρέπει να επιστραφούν με Μείωση Τελών.

συνέχισε τονίζοντας,

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε και θα πρέπει να αγωνιστούμε να μην μετατραπεί η Πόλη μας σε ένα απέραντο παζάρι και μετά από χρόνια προσπαθειών να μετατραπεί από μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πόλη, σε μια Τριτοκοσμική Πόλη.

Η κα Μαργαρίτη έκανε γνωστό,

Ότι σήμερα δημιουργούνται προοπτικές ανάπτυξης για την Καλλιθέα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, άνοιξε τις πύλες του στους πολίτες και ότι ένα όνειρο δεκαετιών να φύγει ο Ιππόδρομος, έγινε πραγματικότητα.

Τα έργα ανάπλασης της Παραλίας, ξεκινούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Όλο το Παραλιακό Μέτωπο πέρασε στα χέρια της Περιφέρειας για 40 χρόνια.  Επιτέλους η Πόλη ξαναποκτά την πρόσβαση της στην Θάλασσα.

Η Διοίκηση Κάρναβου δεν έχει μετά από 33 μήνες κάνει γνωστό τα σχέδιά της για την διεκδίκηση και τη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Παραλία Τζιτζιφιών.

Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν τα σχέδια και οι διεκδικήσεις μας στο Παραλιακό Μέτωπο.

Τα έργα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν όπως και όλη η περιοχή και να αποτελέσουν πόλο Αθλητισμού – Πολιτισμού – Αναψυχής προς όφελος  των Συμπολιτών μας.

Η κα Μαργαρίτη αναφέρθηκε και στην «οικονομική τρύπα» των 1.500.000 ευρω όπως του αρέσει να την ονομάζει ο κος Δήμαρχος.  Το ποσόν αυτό αφορά κατανάλωση ρεύματος και νερού στην Παραλία.  Έχουν περάσει 33 μήνες  και παρά τις επικοινωνιακές κορώνες, δεν έχει γίνει ακόμη ο επιμερισμός ποιος κατανάλωσε τι και δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρω.

Η κα Μαργαρίτη κατήγγειλε,

την Τροποποίηση του Κανονισμού που έγινε χωρίς να ενημερωθούν οι επικεφαλής των Παρατάξεων, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού «Γιάννης Γάλλος», καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό η Ναυταθλητική μας Μαρίνα, να μετατραπεί σε Τουριστικό Λιμένα και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κου Κάρναβου, «ότι η Πόλη γίνεται Τουριστικός Προορισμός».

«Καθρεφτάκια για Ιθαγενείς».

Τελειώνοντας την ομιλία της,

Κάλεσε σε διάλογο που θα οδηγήσει σε συμπόρευση τις δυνάμεις εκείνες αλλά και τους ανθρώπους που τοποθετούν τον εαυτό τους στον Προοδευτικό – Κοινωνικό και δημοκρατικό χώρο, σε μια συμπόρευση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα γίνει φραγμός στην Νεοφιλελεύθερη Αντικοινωνική ιδεολογία του κου Κάρναβου και στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης.  Σε μια συμπόρευση φραγμό σε κάθε νέα διασπαστική κίνηση, σε μια συμπόρευση η  οποία θα αφήσει πίσω της το χθες,  δεν θα ξεχνά τις κατακτήσεις, δεν θα τις μηδενίζει αλλά θα σηματοδοτεί το αύριο, θα υπερασπίζεται το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας και θα προωθεί την Τοπική Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ