Εγκληματική ομάδα 16 Αλβανών 22 έως 33 ετών στην Καλλιθέα

Συνελήφθησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, την 31-05-2017 στην Καλλιθέα Αττικής, (5) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δώδεκα (12) συνεργοί τους και συγκεκριμένα, 18χρονος ημεδαπός έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και έντεκα (11) υπήκοοι Αλβανίας που αναζητούνται.

Ύστερα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 31 Μαίου και 1 Ιουνίου 2017 σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Ηλείας, συνελήφθησαν (6) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (4) ημεδαπών συνεργών τους, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον, δύο (2) ημεδαπές για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν τουλάχιστον από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου ή σε βιομηχανικές περιοχές, που χρησιμοποιούν οι οδηγοί φορτηγών, για στάθμευση και διανυκτέρευση. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κουκούλες τύπου «fullface», πλαστικές μάσκες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τα θύματά τους, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πυροβόλων όπλων ή μεταλλικών αντικειμένων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία «στόχους», χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Μετά την ολοκλήρωση των πράξεών τους, διέφευγαν σε καταυλισμό της Δυτικής Αττικής, όπου περιμετρικά αυτού εγκατέλειπαν τα κλεμμένα οχήματα.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

·         το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ,

·         πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM κινητής τηλεφωνίας, προερχόμενα από κλοπές,

·         κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα και κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και αποξεσμένους τους αριθμούς της,

·         Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,

·         (19) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (35) γραμμαρίων περίπου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (29) περιπτώσεις, από τις οποίες, δώδεκα (12) ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος οδηγών φορτηγών, (11) κλοπές οχημάτων, (3) κλοπές από οικίες-εταιρείες, (2) κλοπές από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και (1) απόπειρα κλοπής από όχημα.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμορία, ληστείες και κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ προέκυψε ότι σε βάρος ενός συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του 1ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιπτώσεις.

Η επόμενη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη διάπραξη μεγάλου αριθμού κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανήλικων κυρίως ατόμων, καθώς και κλοπές από διαμερίσματα, καταστήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία είχε αναλάβει τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και τη διενέργεια περιπολιών στις περιοχές όπου δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 31-05-2017 οι συλληφθέντες και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Από την πολύμηνη έρευνα και προανάκριση, την ανάλυση του τρόπου δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε (41) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης στην 2η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων και τον εντοπισμό των λοιπών μελών της ομάδας.

tempo24.news

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ