Η Καλλιθέα σε εγκατάλειψη

415

Οι προσωπικές σελίδες δημοτών μας στο fb έχουν γεμίσει με εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και παρατημένα μηχανάκια.

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, στην Καλλιθέα. Συχνά, αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Ακόμη, δε μπορεί να παραληφθεί η αρνητική εικόνα που δίνουν στο αστικό τοπίο, καθώς πολλές φορές είναι σταθμευμένα σε πλατείες ή σε σχολεία.

Εργαζόμενοι του Δήμου μας πληροφόρησαν ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες δεν υπάρχει σύμβαση με κάποια εταιρεία ανακύκλωσης για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.

Ο Δήμος τα συσσωρεύει στο πάρκινγκ της Διεύθυνσης καθαριότητας στη Θησέως, στο οποίο όπως βλέπετε κι εσείς η κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους περιοίκους είναι απελπιστική. Επιπρόσθετα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τυχαία ανάφλεξη, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τις πολυκατοικίες όσο και τα αυτοκίνητα του Δήμου στο σημείο αυτό. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός βαν στην οδό Αιγέως, το οποίο πριν την Καθαρή Δευτέρα έκαψε άγνωστος μπροστά στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Καλλιθέας. Ενώ κόλλησαν από τον Δήμο σχετική ειδοποίηση την εβδομάδα της Καθαρής Δευτέρας, το μάζεψαν στο πάρκινγκ του Δήμου σήμερα.

 

Η συνέχιση της συλλογής περισσοτέρων αυτοκινήτων εκεί είναι πλέον αδύνατη, αφού το ύψος των στοιβαγμένων στο πάρκινγκ συναγωνίζεται τους ορόφους των πολυκατοικιών.

Για ποιο λόγο επικρατεί αυτή η κατάσταση; Ποιος ευθύνεται; Πότε σκοπεύει ο Δήμος να υπογράψει σύμβαση ώστε να τα απομακρύνει από την πόλη μας;

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ