Εγκαίνια νέου σύγχρονου βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Μοσχάτο

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου βιοκλιματικού  βρεφονηπιακού σταθμού στο Μοσχάτο

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου σας προσκαλεί

στην τελετή των εγκαινίων του νέου, βιοκλιματικού

κτιρίου του Δ΄ βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου στο Μοσχάτο,

Αρχιπυροσβέστη Σπυροπούλου 6 (πρώην Πάρνηθος),

την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στις 18.00.

*   *   *

Το νέο βιοκλιματικό κτίριο του βρεφονηπιακού μας σταθμού συνολικού εμβαδού 619,51 m2 και δυναμικότητας 70 παιδιών και 5 παιδιών με αναπηρία, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής «Πρόγραμμα Αττική» (ΕΣΠΑ 2007-2013) με προϋπολογισμό 2.130.000€. Έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευών και υπόκειται στον πιο πρόσφατο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, διαθέτοντας εξωτερικό θερμοκέλυφος, εξωτερική θερμομόνωση, μεταλλικά θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, διπλά θερμομονωτικά τζάμια και μεταλλικά στέγαστρα, ηλιακό συλλέκτη, inverter κυκλοφορητές και λαμπτήρες ενεργειακής κλάσης Α+. Μέρος της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο νέος βρεφονηπιακός μας σταθμός οργανώνεται σε δύο ορόφους με υπόγειο χώρο συνολικής επιφάνειας 376,59 m2, για τις βοηθητικές λειτουργίες του σταθμού και χώρους των H/M εγκαταστάσεων, ενώ διαθέτει άνετη προσπέλαση των χώρων του συγκροτήματος από άτομα μειωμένης κινητικότητας. Ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί με στόχο την κάλυψη των αναγκών των υπαίθριων δραστηριοτήτων των νηπίων και τις ανάγκες στάθμευσης του σταθμού. Έχει σχεδιαστεί επίσης με βιοκλιματική προσέγγιση, με προσανατολισμό προς τον νότο και την δύση.

Διοικητικά ανήκει στις δομές του «Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό και διαθέτει ειδικούς χώρους εκπαίδευσης και φιλοξενίας για τα βρέφη, τα προνήπια και τα νήπια. Η θέση του στον άξονα της οδού Πειραιώς εξυπηρετεί παιδάκια από το Μοσχάτο και από τον Ταύρο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την κατασκευή και λειτουργία του νέου πρότυπου βρεφονηπιακού μας σταθμού, τον οποίο και εγκαινιάζουμε με μία σεμνή τελετή την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Η λειτουργία του ήρθε να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών μας από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, ενώ τα παιδάκια που φιλοξενούνται στους χώρους του βρίσκονται καθημερινά σε ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον, σε ένα κτίριο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες δομές βρεφονηπιακής εκπαίδευσης της Αττικής.

Η λειτουργία του νέου μας σταθμού αποτελεί απτό αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας της Δημοτικής μας Αρχής με την αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και του οράματός μας προκειμένου να δημιουργούμε και να λειτουργούμε δομές ικανές να αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής των πολιτών μας.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες μας θα ανταποκριθούν με χαρά στην πρόσκληση των εγκαινίων μας για τη λειτουργία ενός νέου παιδικού σταθμού πραγματικό στολίδι για το Δήμο μας».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ KATΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

 Ο νέος παιδικός μας σταθμός οικοδομήθηκε σε οικόπεδο που περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου μας το 1977, επιφάνειας 793 τ.μ., το οποίο με την τροποποίηση του ρυμοτομικού (ΦΕΚ 120/ΑΑΠΠ/03.06.2011) χαρακτηρίστηκε χώρος βρεφονηπιακού σταθμού. Η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας συνέταξε την υπ’αρίθμ. 1/2012 Τεχνική Μελέτη, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’αρίθμ. 27/30-01-2012 Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Ο Δήμος μας υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης τον Φεβρουάριο του 2012 στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής (ΠΕΠ Αττικής). To έργο εντάχθηκε με την υπ΄αριθ. 724/26-06-2012 Απόφαση Ένταξης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» με προϋπολογισμό 2.130.000€ και δημοπρατήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2012. Τον Απρίλιο  του 2013 υπογράφηκε η σύμβαση της εργολαβίας.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά,  εξοπλίστηκε με δαπάνες του Δήμου μας, στελεχώθηκε με το απαραίτητο προσωπικό και λειτουργεί ήδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ