Διχοτόμηση Κόσσοβου με τις ευλογίες ΗΠΑ…

Δημοσίευμα που αλλάζει πολλά δεδομένα αν ισχύει.

Η Σερβία αποδέχτηκε την πρόταση των ΗΠΑ: «Ναι» σε διχοτόμηση του Κοσόβου – Έρχονται αλλαγές συνόρων.

Έρχονται αλλαγές συνόρων με γοργούς ρυθμούς καθώς η Σερβία αποδέχτηκε ανοικτά την πρόταση των ΗΠΑ για διχοτόμηση του Κοσόβου. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, δήλωσε ότι επιθυμεί την διχοτόμηση του Κοσόβου, γεγονός που καθορίζει τις επικείμενες εξελίξεις. Σε αυξημένη πολεμική ετοιμότητα παραμένουν οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις τελώντας διαρκείς ασκήσεις.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε ότι προτιμά τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου σύμφωνα με τις εθνοτικές γραμμές, μια πρόταση που κινδυνεύει να ξανανοίξει τις πληγές που δημιουργούνται στα Βαλκάνια στις πιο αιματηρές συγκρούσεις της Ευρώπης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Βούτσιτς και οι σύμμαχοί του έχουν επιδείξει την ιδέα του Βελιγραδίου να αναλάβει τον έλεγχο των περιοχών στο Κόσοβο με τους πληθυσμούς που στην πλειοψηφία τους είναι Σέρβοι, καθώς προσπαθούν να εξομαλύνουν τους δεσμούς τους, ώστε να συμβαδίζουν με την πορεία προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Κοσσυφοπέδιο, ένα κράτος, περίπου 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, που στην πλειοψηφία του αποτελείται από Αλβανούς, δήλωσε ανεξαρτησία το 2008, μια δεκαετία μετά από έναν πόλεμο με σερβικές δυνάμεις που έληξε με μια εκστρατεία βομβιστικής επίθεσης του ΝΑΤΟ το 1999.

Περισσότερα εδώ

pentapostagma.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ