Διαψεύδει το ενδιαφέρον του δημάρχου Καλλιθέας για τ’ αδέσποτα ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής

26 Φεβρουαρίου 2015 10:03 Καταγγελίες

Διαψεύδει το ενδιαφέρον του δημάρχου Καλλιθέας για τ’ αδέσποτα ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής

Το ενδιαφέρον του για τη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων που ζουν στην Καλλιθέα εξέφρασε με δελτίο Τύπου ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος μετά το δημοσίευμα του www.zoosos.gr σχετικά με την αδιαφορία των αρμόδιων αντιδημάρχων για ένα σκυλί που είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του στο πάρκο της Αγίας Ελεούσας το περασμένο Σάββατο.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι πλέον υπάρχει μέριμνα για φιλοξενίες, στειρώσεις κ.ο.κ. και αν η πρόεδρος της Φιλοζωικής Καλλιθέας Γεωργία Μαργαριτίδη κάνει λόγο για ανακρίβειες σε αυτά που δηλώνει ο κ. Κάρναβος. Ο δήμαρχος Καλλιθέας επισημαίνει: «Σχετικά με το θέμα του εγκαταλελειμμένου σκύλου στο προαύλιο της Αγ. Ελεούσας θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: Eίναι γνωστή σ΄ όλους η προσωπική μου ευαισθησία αλλά και της διοίκησης στα θέματα φροντίδας των αδέσποτων σκύλων.

Το ζώο ήταν επιθετικό προς όλους πλην της γυναίκας που το πήρε, η οποία δήλωσε εθελόντρια της ΑΝΙΜΑ.

Είναι ένα θέμα όπου μετράται η συνολική ευαισθησία μιας κοινωνίας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για τα αδέσποτα ζώα. Έτσι, συστήσαμε αμέσως την Επιτροπή που προβλέπει ο νόμος, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και έχουμε μάλιστα και προσωρινό χώρο υποδοχής για τα αδέσποτα σε συνεργασία με την φιλοζωική εταιρεία, όπως επίσης ετοιμάζουμε ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων. Σχετικά, με το συγκεκριμένο περιστατικό, παρακολουθούμε το θέμα και μάλιστα θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι έχει βρεθεί εθελοντής που το φιλοξενεί προσωρινά».

Που βρίσκεται το ζώο;

Η κα Μαργαριτίδη εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι για την φιλοξενία του θηλυκού σκύλου, που κάποιος τον αλυσόδεσε στο παγκάκι και το παράτησε εκεί, ο Δήμος Καλλιθέας δεν έδειξε καμιά μέριμνα. Το ζώο αφού κατάφεραν να το λύσουν τα μέλη του συλλόγου – καθώς εξαιτίας της εγκατάλειψης είχε γίνει επιθετικό – το άφησαν στο πάρκο έκλεισαν την πόρτα του έβαλαν τροφή, νερό, σπιτάκι και το επισκέπτονταν καθημερινά.

Την δεύτερη μέρα και ενός μέλος του συλλόγου το φρόντιζε μια γυναίκα εμφανίστηκε δήλωσε εθελόντρια της ΑΝΙΜΑ και είπε ότι θα το πάρει μαζί της για να το φιλοξενήσει και μάλιστα άφησε και το κινητό της ώστε να είναι σε επαφή για να βρεθεί λύση γι’ αυτό το πλάσμα στην εκπρόσωπο της Φιλοζωικής Καλλιθέας.

Το σκυλί, που ήταν επιθετικό και φοβισμένο με όλους τους άλλους, έπεσε στην κυριολεξία στην αγκαλιά της συγκεκριμένης γυναίκας! Η εθελόντρια της Φιλοζωικής Καλλιθέας υποψιάστηκε ότι η ακαριαία συμπεριφορά του ζώου οφείλεται στο γεγονός ότι έβλεπε ένα πολύ δικό του πρόσωπο, και θεώρησε βέβαιο ότι εκείνη που πήγε να το πάρει ήταν και εκείνη η οποία το είχε εγκαταλείψει.

Η γυναίκα για να δικαιολογηθεί είπε ότι η σκυλίτσαν την γνώριζε γιατί την είχε φροντίσει και παλιότερα (!) και εξήγησε ότι θα το μεταφέρει την περιοχή του Γραμματικού στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ για να φιλοξενηθεί εκεί προσωρινά. Επί της ουσίας ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί που βρίσκεται το ζώο και δυστυχώς όλα όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος Καλλιθέας απέχουν από την πραγματικότητα και μακάρι να διαψευστούμε επ’ αυτού.

Παράπονα για το πως η δημοτική αρχή χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα εκφράζουν κατά καιρούς στο www.zoosos.gr δεκάδες φιλόζωοι, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν δομές στον Δήμο Καλλιθέας για την φροντίδα των ζώων, που είτε βρίσκονται κακοποιημένα, είτε πέφτουν θύματα τροχαίων κ.ο.κ.

Πηγή: https://www.zoosos.gr/diapseudei-endiapheron-tou-demarhou-kallitheas-gia-t-adespota-o-philozoikos-sullogos-te/#ixzz4nv7czolM

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ