Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαϊνης από Ν. Ιωνία και Άρτα

Μεγάλο κύκλωμα, το οποίο έκανε εισαγωγή από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην Ελληνική Επικράτεια ποσοτήτων κοκαϊνης, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε κοκαϊνη από τη Δυτική Ευρώπη με σκοπό την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση σε όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης …εκκαθάρισης, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν 1.161 γραμμάρια κοκαϊνης, μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, 12.755 ευρώ δύο αυτοκίνητα, δύο ζυγαριές ακριβείας και 13 κινητά.

Τα τέσσερα άτομα, μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν είναι δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 50 ετών αντίστοιχα και δύο αλλοδαποί 34 και 38 ετών. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ένας 45χρονος Έλληνας για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακρίβωσε τη δράση οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής κι διακίνησης ναρκωτικών και πιστοποίησε τους ρόλους των μελών του καθώς και τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 41χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, ποσοτήτων κοκαΐνης από την Ολλανδία στην Ελληνική Επικράτεια, τις οποίες παραλάμβαναν οι δύο αλλοδαποί, προκειμένου αρχικά να τις αποθηκεύσουν και στην συνέχεια να τις προμηθεύσουν στα άλλα μέλη της οργάνωσης. Η διακίνηση των ναρκωτικών στους τελικούς χρήστες, πραγματοποιούνταν με ταξί από τον 50χρονο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ