Δημοψήφισμα στα Σκόπια: “Εδώ είναι Βαλκάνια”!

Σαρωτική νίκη της αποχής με συμμετοχή μόλις 34%

Το μήνυμα από το δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι ένα και ξεκάθαρο: “Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε”! Η απόλυτη επιβεβαίωση του γνωστού στίχου από το τραγούδι του Σαββόπουλου, προέκυψε από τις κάλπες των Σκοπίων στο δημοψήφισμα που υποτίθεται ότι κρίνει την τύχη της χώρας…

Η νίκη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν έχει καμία βαρύτητα, όταν το ποσοστό συμμετοχής είναι μόλις 34%! Όλοι γνωρίζαμε ότι η συμμετοχή θα ήταν μικρή. Αλλά το μικρή σήμαινε λίγο κάτω ή λίγο πάνω από το 50%! Όχι 34%.

Όλα αυτά όταν από τα Σκόπια, ο μόνος που δεν πέρασε αυτές τις ημέρες ήταν ο ίδιος ο Τραμπ! Μέχρι και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζ. Μάτις επισκέφθηκε τη χώρα , όπως και όλοι οι σημαντικοί Ευρωπαίοι. Κι όμως οι πολίτες της γειτονικής χώρας δεν συγκινήθηκαν.

Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει πλέον ο Ζάεφ είναι πολύ μεγάλο. Όσο κι αν είχε φροντίσει να “καλύψει” το αναμενόμενο ενδεχόμενο της χαμηλής συμμετοχής, δεν μπορεί να περίμενε αυτό το απογοητευτικό αλλά και τεράστιο ποσοστό αποχής! Μπορεί να έλεγε ότι το δημοψήφισμα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά πως ερμηνεύει την συμβουλή , όταν μόλις ένας στους τρεις Σκοπιανούς πήγαν να ψηφίσουν; Πως θα περάσει τη συμφωνία από την Βουλή;

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, όπου χωρίς αμφιβολία νίκησε η αποχή θα πρέπει απ΄ όλους να διαβαστεί με προσοχή. Με πρώτη την Αθήνα. Να μην βιαστεί κανένας να πανηγυρίσει ή να αναθεματίσει και να μην μετατρέψουμε αυτή την εξέλιξη σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Προφανώς τα δεδομένα στο θέμα των Σκοπίων αλλάζουν, οι όποιες διαδικασίες θα καθυστερήσουν πλέον πολύ περισσότερο απ΄ ότι υπολογιζόταν και όλοι, ακόμη κι αυτοί που ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά για το μέλλον και τις εξελίξεις στα βόρεια σύνορά μας.

militaire.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ