ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΛΙΜΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014 – 2020 / 31.8.2017

Η δημοτική παράταξη «Η Καλλιθέα Μπροστά» θεωρεί ως θετικό, το γεγονός ότι στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 – 2020 εντάχθηκε η πρόταση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, την οποίαν είχαν υποβάλει οι Δήμοι Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με τους πανεπιστημιακούς και δημοσίους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής, ύψους 35,24 εκ. €.
Εκφράζομε ικανοποίηση για την αντικειμενική αξιολόγηση της πρότασης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Αττικής, καθώς και την προσδοκία για τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής στα επερχόμενα, πολλαπλά στάδια της υλοποίησης.

Στο ΠΕΠ Αττικής εντάχθηκαν, εξάλλου, και οι προτάσεις των Δήμων Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου – Ταύρου, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων (85,04 εκ. €), Δήμων του Πειραιά (80,06 εκ. €), καθώς και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (58,16 εκ. €). Συνολικά πρόκειται να διατεθούν 258,52 εκ. €. Το γεγονός είναι ενδεικτικό του ευρύτερου προσανατολισμού της Περιφέρειας Αττικής στην ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.

Η πρόταση αυτή πρέπει, τώρα, να εξειδικευτεί και να συγκεκριμενοποιηθεί, μετακινούμενη από το στάδιο των γενικών κατευθύνσεων, οι οποίες εγκρίθηκαν. Η πρακτική της υλοποίηση είναι υπόθεση των επομένων χρόνων. Έχει, συνεπώς, ως προϋπόθεση, την υπεύθυνη κινητοποίηση των δημοτικών αρχών, με διαφάνεια και σοβαρότητα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρεία συναίνεση των πολιτών και οι χρηματικοί όροι του προγράμματος να αξιοποιηθούν με όρους κοινωνικής συνοχής.

Ο σημερινός Δήμαρχος δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτές τις προϋποθέσεις. Κύριος σκοπός της σημερινής διοίκησης είναι, άλλωστε, να μετατρέψει το Δήμο σε διαμεσολαβητή μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ, εγκαταλείποντας την κοινωνική αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Δήμαρχος έχει, πάντως, την υποχρέωση να τερματίσει:
– Τον αποκλεισμό του Δημοτικού Συμβουλίου από τη συζήτηση και τη λήψη των σχετικών αποφάσεων και να διασφαλίσει όρους ευρύτερης συναίνεσης των πολιτών στην υλοποίηση της πρότασης.
– Την ακραία ανεύθυνη φημολογία ότι στα ταμεία του Δήμου έχουν εισρεύσει 35.240.000 €, όσα και το συνολικό ύψος του προγράμματος, το οποίο αφορά σε τρεις Δήμους και δεν έχει ακόμη εξειδικευτεί.

Η αναπτυξιακή προοπτική της Καλλιθέας απαιτεί αξιοπιστία των αιρετών. Η υλοποίηση του προγράμματος προς όφελος των πολιτών μπορεί να επιτευχθεί μόνον από μια νέα διοίκηση που κατανοεί και εκφράζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ