ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2015

ή αλλιώς γιατί δεν πέρασε σιωπηρά στην Καλλιθέα η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Ο ρόλος των κομμάτων.

του Τζιτζιφιώτη

Επί δημαρχίας Κ. Ασκούνη ψηφίστηκε η Γνωµοδότηση της Περιφέρειας Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Ολοκληρωµένη Ανάπλαση Φαληρικού Όρµου» της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΠΟΦΑΣΗ υπ’ αριθµ. 103/ 11/03/2014 με Περιφερειάρχη Αττικής τον κ. Σγουρό Ιωάννη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Κατά τις εργασίες διαµόρφωσης των πρανών θα πρέπει να ληφθεί µέριµνα ώστε να µη γίνουν άσκοπες εκσκαφές και εκχερσώσεις ενώ µετά το πέρας των εργασιών θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης τους, οι οποίες περιλαµβάνουν φύτευση των πρανών έτσι ώστε να µειωθούν κατά 7 το δυνατό οι αρνητικές συνέπειες στην αισθητική του τοπίου και το έργο να προσαρµοστεί αρµονικά µε το τοπίο συντάσσοντας και υποβάλλοντας σχετική τεχνική µελέτη των φυτοτεχνικών διαµορφώσεων.

Πρόσθετοι όροι κατά την λειτουργία του έργου που πρέπει να τηρούνται

Β) Ο πρόσθετος όρος του ∆ήµου Μοσχάτου – Ταύρου µε τον οποίο εκφράζεται η αντίθεση στην κατασκευή του υπερυψωµένου κελύφους στο ύψος των 9,50 µ. άνωθεν της λεωφόρου, διότι θα αποκόπτει την ορατότητα προς το θαλάσσιο µέτωπο και η εξέταση εύρεσης εναλλακτικής λύσης πρόσβασης προς την παραλία µε πιθανή κατασκευή γεφυρών άνωθεν της λεωφόρου που να ενώνουν τις περιοχές της παραλίας οι οποίες αποκόπτονται από αυτήν.

Υπερ  ψήφισαν

  • Συνδυασμός «ΑΤΤΙΚΗ» ΠΑΣΟΚ Σγουρού Ιωάννη, με Παπαντωνίου Κων/νος, Καλλιθεάτης Μαργαρίτης Γεώργιος, Καλλιθεάτης κλπ Απών Λούσκος Παναγιώτης Καλλιθεάτης
  • Συνδυασμός «ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»: ΝΔ ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • Συνδυασμός «ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • Συνδυασμός «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» ΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ
  • Συνδυασμός «Άρμα Πολιτών» Δημαράς Γιάννης – Ανεξάρτητος

ΛΕΥΚΟ

Συνδυασμός: «Αττική Οικολογική Απάντηση» Διάκος Κώστας – Οικολόγοι Πράσινοι Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικός Τομέας Αθηνών: Γιάννης Τσιρώνης Βόρειος Τομέας Αθηνών: Γιώργος Δημαράς

Κατά της ανωτέρω απόφασης ψήφισαν

  • Συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»: Παφίλης Θανάσης – ΚΚΕ 
  • Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλαβάνος Αλέκος ΣΥΡΙΖΑ- με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθήνας: Χρήστο Καπάταη
  • Συνδυασμός: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ» Χάγιος Άγγελος – ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Και ειδικότερα ΟΧΙ ΕΙΠΑΝ οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι κ.κ.

Μανουσογιαννάκης Ιωάννης, ΚΚΕ Αγγελονίδη Χρηστίνα, ΚΚΕ Βακάλης Ευάγγελος,
Ζαφειρίου Ελένη, ΚΚΕ Κοκκινόπουλος Ιπποκράτης, Κυπραίος ∆ηµήτριος, ΚΚΕ Μπαλού Αλεξάνδρα, ΚΚΕ Τσουκαλάς ∆ηµήτριος, ΣΥΡΙΖΑ Βαρεµένος Γεώργιος, ΣΥΡΙΖΑ Κυπριανίδου Ερµιόνη, ΣΥΡΙΖΑ Χάγιος Άγγελος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καπάταης Χρήστος, ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντάκου Μερόπη, ΣΥΡΙΖΑ Ζερβάκη Ηρώ.

Λευκό δήλωσαν οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι Οικολόγων Πράσινων κ.κ. ∆ιάκος Κωνσταντίνος, ∆ηµαράς Γεώργιος. Σήμερα στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ύστερα από προσθαφαιρέσεις στις πιρουέτες βγαίνει το συμπέρασμα ότι από τα κόμματα που ψήφισαν οι Καλλιθεάτες κατά του έργου σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ. Οι κάτοικοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι όμως σκέφτονται διαφορετικά από τις κομματικές γραμμές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ