Για 12 αργύρια παραδίδει την Καλλιθέα στον Πειραιά, ο Κάρναβος;

253

Αν το θέμα είναι  τα 6000 ευρώ (12 αργύρια) στα δίνουμε εμείς, του είπαν ΠΑΕ και ΓΣ Καλλιθέας

Κάρναβος…το κάνω για λόγους ευγενούς άμιλλας!!! (για αυτό και δε δέχτηκε την πρόταση)

Ο ….Εθνικός Πειραιά απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας την 10/6/2017. Την πολιτική της Διοίκησης κατά του αθλητισμού της πόλης ανέδειξαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών. Σύσσωμη η αντιπολίτευση τοποθετήθηκε κατά της εκχώρησης σε μία άλλη και μάλιστα μεγαλύτερη πόλη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καλλιθέας.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αμέσως μετά την ψήφιση με οριακή πλειοψηφία την προηγούμενη ημέρα της εκχώρησης από το Διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΑ Γιάννης Γάλλος από έξι αξιότιμους κατά τα λοιπά «συμπολίτες» μας: ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟ, ΤΖΕΝΗ ΣΤΟΛΗ και ΧΑΤΣΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ.

Το ερώτημα που δεν απαντήθηκε στις ομάδες αλλά και στους κατοίκους αυτής της πόλης χτες, είναι τι τελικά κρύβεται πίσω από την συμφωνία με τον Εθνικό. Ποια συμφέροντα οδήγησαν σε μία τόσο περίεργη και προκλητική συμφωνία και απόφαση αιφνιδιάζοντας τους πάντες;
Ο Πρόεδρος του Γ.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ κ Ερμειδης Ρούλης, ο Γεν.Γραμματέας κ.Θάνος, ο Δνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Καλλιθέας κ. Καρακασίδης, ο τεχνικός Διευθυντής του Γ.Σ Καλλιθέας κ.Ελευθεριάδης και το μέλος του Δ.Σ κ. Γεωργούσης μας ανέφερανότι η θέση των στελεχών των ομάδων ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ για το θέμα είναι η παρακάτω:
«Το 1966 ξεκίνησε η ομάδα με την βοήθεια όλων αλλά και της τότε διοίκησης του Δήμου. Άρχισε να ενώνει τις ομάδες που βρισκόταν στην πόλη και με κόπους όλων μαζί κατάφερε να φτιάξει και το γήπεδο της.
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, εσύ Δήμαρχε ερχόσουν στο γήπεδο από μικρός ως φίλαθλος αρχικά και αργότερα εμείς ως ομάδα με τον αείμνηστο Πρόεδρο Νίκο Σαλευρή σε βάλαμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο για να σε βοηθήσουμε στην «πολιτική σου σταδιοδρομία» και να πάρεις στο τέλος και την καρέκλα του Δημάρχου αφού και σε αυτό η ομάδα στάθηκε δίπλα σου με πολλούς τρόπους.
Αντί για το ευχαριστώ όμως μαθαίνουμε από τα sosial media και από τη σελίδα του Εθνικού ότι το γήπεδο της Καλλιθέας δόθηκε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ομάδα του Πειραιά.
Μια ομάδα Δημήτρη που γνωρίζεις πολύ καλά ότι είμαστε πάντα απέναντι της ως φίλαθλοι. Μια ομάδα που γνωρίζεις καλά Ως πρώην Αντιπρόεδρε της ΠΑΕ Καλλιθέας ότι πολλές φορές σε αγώνες μας δημιουργούσε επεισόδια.
Μια ομάδα που γνωρίζεις πολύ καλά ότι όπου έχει πάει μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί εντάξει στις οικονομικές υποχρεώσεις της και παρόλα αυτά μας αναφέρεις ότι για την αλληλεγγύη του Αθλητισμού του Ποδοσφαίρου αλλά και για τα 6000 ευρώ που υποτίθεται ότι θα εισπράξουμε τον χρόνο πρέπει να έρθει εδώ.
Παράλληλα μας αναφέρεις κι εσύ, όπως μας ανέφερε και ο πρόεδρος του Γιάννη Γάλλου κ. Ευσταθίου (νέος στη Καλλιθέα βέβαια), ότι θα έχουμε ως ομάδα απολαβές και από τα εισιτήρια 15% και ότι μόλις αρχίσουν να εισπράττονται έσοδα από την Μαρίνα ακόμα κι από αυτά θα βοηθήσετε την ομάδα.
(φωτο Ο κ. Ευσταθίου Πρόεδρος του ΟΠΑΑ Γιάννης Γάλλος στη χθεσινή συνεδρίαση, κάτοικος Αγίας Παρασκευής, όπως μας πληροφόρησαν οι φίλαθλοι της ομάδας).
 
Δήμαρχε μάλλον μας εμπαίζεις τόσα χρόνια. Γνωρίζεις ότι όλα έγιναν από εμάς με δικά μας έξοδα και από το Δήμο όταν πήρε λεφτά από την άνοδό μας στην Α Εθνική.
Ο χλοοτάπητας – που είμαστε περήφανοι για αυτόν – ήταν αποτέλεσμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής.
Οι νέες κερκίδες ήταν αποτέλεσμα χορηγίας του ΟΠΑΠ, παρότι μέχρι τώρα δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί, ούτε τους χώρους που βρίσκονται από κάτω με τα νέα γυμναστήρια γιατί τόσο εσείς όσο και η προηγούμενη διοίκηση δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα να κάνετε μια τεχνική μελέτη για να πάρει πολεοδομική άδεια.
Τελικά στο Δήμο λείπουν 6000 ευρώ;Tόσο «αξίζει » η παραχώρηση του γηπέδου της πόλης μας;
Γιατί δεν δέχεστε την πρόταση του Πρόεδρου του ΓΣ των φιλάθλων να σας δώσουμε εμείς τα 6000 ευρώ και να αφήσετε το γήπεδο σε αυτούς που ανήκει, στην Πόλη μας και στην Ομάδα της;
Η ομάδα αυτή έχει ιστορία. Oι δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται.
Nα το θυμάστε, με τη σημερινή απόφαση σας βάζετε απέναντι σας μια ολόκληρη ομάδα και με τις γενικότερες πολιτικές σας κινήσεις μια ολόκληρη πόλη…»
Η κ.Μαργαρίτη είπε:»παρότι δεν υπήρχε ενημέρωση σε κανέναν ούτε στην ομάδα για τον Εθνικό αποφασίσατε να φέρετε στο γήπεδο μας, στην πόλη μας, μια ομάδα η οποία γνωρίζεται ότι είναι κακοπληρωτής, μια ομάδα που οι φίλαθλοι της και οι δικοί μας πολλές φορές έχουν έρθει σε κόντρα, μια ομάδα στην οποία το τμήμα του μπάσκετ της ήδη κάνει αγώνες στον Έσπερο και δεν έχει πληρώσει εδώ και ένα χρόνο. Αληθεύει ότι πήραμε μόνο 185 ευρω; Επιτέλους πάρτε πίσω την απόφαση σας.
O κ.Ψαλιδοπουλος είπε: Γνωριζετε όλοι ότι δεν είμαι γνώστης του αθλήματος, παρόλα αυτά ξέρετε ότι η Καλλιθέα είναι συνυφασμένη με την ομάδα. Έχουν γίνει αγώνες από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου άλλα προπάντων από την ομάδα να τα καταφέρει κι έρχεστε εσείς τώρα ξαφνικά να φέρετε μια ομάδα του Πειραιά που είναι απέναντι να πατεί το γήπεδο αντί να το δώσετε στους κατοίκους και να κάνετε καλύτερες υποδομές για την ομάδα. Που αποσκοπείτε; γιατί σίγουρα κάπου αποσκοπείτε. Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την συμφωνία;
Ο κ. Αντωνακακης είπε: Πάρτε πίσω την απόφαση τώρα. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζετε εσείς για το γήπεδο χωρίς να έχετε κάνει συνεννόηση με την ομάδα πρώτα. Ένα γήπεδο που φτιάχτηκε με κόπο και ανήκει όχι στη διοίκηση αλλά στο λαό της Καλλιθέας και στην ομάδα.
Στο κανάλι του kallitheapress στο youtube μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για τα άλλα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης.
Ο Γενικός Γραμματέας κ.Θάνος ρωτά τον Δήμαρχο:
https://youtu.be/LdTBtL9oXk8

 

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 6000 ευρω σε αργύρια του Ιούδα;

Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, το σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές ή τέσσερα δηνάρια (το ρωμαϊκό νόμισμα). Αν και η Βίβλος δεν ξεκαθαρίζει από που προέρχονταν τα ασημένια νομίσματα, βάση κειμένων διαφόρων προφητών, ερευνητές πιστεύουν ότι πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ – νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου. Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, το σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές ή τέσσερα δηνάρια (το ρωμαϊκό νόμισμα). Ένα νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι – σχεδόν 16 γραμμάρια το καθένα – και η σημερινή αξία του θα υπολογιζόταν από 400 έως 500 δολάρια.Επομένως, κατά προσέγγιση, τα 30 αργύρια θα είχαν σημερινή αξία περίπου 12.000 δολαρίων ή 15.000 ευρώ.

Άρα τα 6000 ευρώ αξίζουν 12 αργύρια.

news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ