Γιατί ξεσαλώνει η ηγεσία της ΝΔ και οι φίλοι της;

Γιώργος Λακόπουλος

Iσως η 27η Νοέμβριου 2017 αποδειχθεί η D-day στις εχθροπραξίες της εγχώριας πολιτικής. Ακριβέστερα: να κρίνει τη έκβαση της πολιτκης αναμέτρησης ως τις επομενες εκλογες.

Μέχρι στιγμής η εικόνα από το πεδίο των μαχών είναι περίπου η εξής. Η αντιπολίτευση και οι μιντιάρχες με τους οποιους συμπράττει κυριαρχούν στον αέρα και βομβαρδίζουν -ακόμη και με ληγμένα. Αλλα στο έδαφος ο Τσίπρας προελαύνει.

Ο Πρωθυπουργός αντέχει στην δικαιολογημένη δυσαρέσκεια που προκαλει στους πολίτες η περιοριστική πολιτκη που ασκεί κατ ανάγκην -για να θεμελιώσει την εξοδο από τη κριση. Όπως αντέχει και στην πιο ελεεινή προπαγάνδα εναντίον του: την παραπληροφόρηση που συναγωνίζεται τις επιθέσεις εναντίον του Ανδρέα Παπανδρεου και το Κώστα Καραμανλή- από τους ίδιους κύκλους.

Ο Μητσοτάκης δρέπει δημοσκοπήσεις ,η Φώφη πρωτοσέλιδα και ο Πρωθυπουργός βραβεύσεις , διεθνή αναγνώριση και δηλωσεις υποστήριξης από τους πάντες. Όταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Παρισιού του απονέμει το «το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες», πάνε άκλαφτοι όσοι του προσάπτουν αντιευρωπαϊσμό. Ιδίως όταν την ίδια στιγμη ο Αδωνις Γεωργιάδης εκθέτει διεθνώς τη ΝΔ δηλώνοντας στο γερμανικό κοινό ότι «η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για την αδύναμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» και η «Ευρωπαϊκή Ένωση παραβίασε κανόνες προς όφελος του Τσιπρα». Εκτος αν απλως προβοκάρει τον Κυριάκο.

Συνεπως «τι να τα κανεις τα λεφτα, όταν δεν έχεις φράγκο», που θα έλεγε ο Ρασούλης. Ήτοι τι να τις κάνεις τις δημοσκοπήσεις όταν δεν έχεις την πολιτική πρωτοβουλία; Ωραία τα ειπε ο Κυριάκος στη Λάρισα. Αλλα ο Τσιπρας τα ειπε στο Παρίσι με τον Μακρον. Τα πράγματα εξελίσσονται υπερ του Πρωθυπουργού. Και ειμαστε ακόμη στη μέση της τετραετιας.

Ο δόκτωρ Μαραντζίδης έκανε τη συνήθη τονωτική ένεση με 12 μιλιγράμ δημοσκόπησης. Αλλά η κατάσταση της ΝΔ δεν βελτιώνεται, αν κρινουμε από τα συμπτώματα που εμφανίζουν ο ο προεδρος, ο αντιπρόεδρος , τα καλυτέρα παιδιά τστα ΜΜΕ της οικογένειας και έτεροι Καπαδόκες, όπως ο λεγόμενος «Αδωνις του ΠΑΣΟΚ».

Γιατί ένα κόμμα που εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ξεσαλώνει; Γιατι ένας πολιτικός αρχηγός που νομίζει ότι θα γίνει Πρωθυπουργός ξεπερνάει ακόμη και τα όρια της αστικής ανατροφής του όταν αναφέρεται στον αντίπαλό του; Γιατί η ΝΔ ακολουθεί άκριτα την αντικυβερνητική ένταση των ΜΜΕ;

Οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας. Κάποτε υπήρχαν στη Βουλη οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Στα χρόνια της διαπλοκης όμως διαμορφώθηκαν άλλες, οριζόντιες, ομαδοποιήσεις: του τάδε επιχειρηματία, του δείνα μιντιάρχη. Ορισμένοι βρισκονται ακομη στη Βουλη και είναι γνωστοί με το όνομα του σπόνσορά τους. Τους βλέπουμε πάλι, ι πρώτο τραπέζι πίστα..

Ο παροξυσμός τίτλων, άρθρων και αναλύσεων χτυπάει κόκκινο τις περιόδους πριν και μετα τις κοινοβουλευτικές αναμετρησεις μεταξυ Τσιπρα και Μητσοτακη -από τις οποιες ο προεδρος της ΝΔ βγαίνει μωλωπισμένος. Για αντιπερισπασμό όσοι βρίσκονται στην υπηρεσία τρομαγμένων διακηρύσσουν ότι «τρέμει η κυβέρνηση».

Σαν να είναι φίλοι του Τσιπρα αυτοι που μπαινοβγαίνουν στα ανακριτικά γραφεία, ή κάθονται στα εδώλια των Δικαστηρίων. Σαν να είναι ο σημερινός πρωθυπουργός που δεν μπορει να δώσει απαντήσεις σε θέματα που τον αφορούν προσωπικά . Η δεν έχει αρθρώσει λέξη για την ανάγκη διαφάνειας και ελέγχου των καταφυγίων της φοροαποφυγής- όπως ζητάει η πολιτική τάξη σε όλη την Ευρωπη.

Η ομάδα που διαχειρίζεται- με παλαιομοδίτικες- μεθόδους την δημόσια παρουσία του προέδρου της ΝΔ και ενσωματώσει τη <γραμμή> που δίνουν εξωθεσμικά κέντρα παίζει τα ρέστα της αυτές τις ημερες. Αλλά η επιφυλακτική στάση των περισσότερων στελεχων τη ΝΔ υποδηλώνει την κατάσταση στην οποια εχει περιέλθει η ηγεσία της. Την περιγράφει ο 136ος ψαλμός του Δαβιδ: «Ἐπὶ τῶν ποταμῶν Βαβυλῶνος ἐκεῖ ἐκαθίσαμεν καὶ ἐκλαύσαμεν ἐν τῷ μνησθῆναι ἡμᾶς τῆς Σιών».

Πηγή: News247

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ