Γιατί κ. Υφυπουργέ…

Είναι καινοφανές να επισκέπτεται ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ένα από τα σχολικά μας κτίρια, χωρίς να ζητά ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή της πόλης!

Η ενέργεια αυτή πλήττει το θεσμό και το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Υφυπουργός, ως όφειλε, αν πραγματικά ήθελε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της Σχολικής Κοινότητας, έπρεπε να μας ενημερώσει για την επιθυμία του αυτή ώστε να παρουσιάσουμε τη συνολική εικόνα, τις προτάσεις μας, καθώς και τις ενέργειές μας διαχρονικά για τη στήριξη της σχολικής μας κοινότητας και για τις δαπάνες που καταβάλει ο Δήμος μας από δικούς του πόρους, αφού τα χρήματα της Πολιτείας για το σκοπό αυτό είναι ελάχιστα.

Εμείς κύριε Υφυπουργέ έχουμε διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων προηγούμενων ετών του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, για κατασκευαστικά ζητήματα του σχολείου και θέματα εξοπλισμού. Παράλληλα, έχουμε διευθετήσει νομικά, ιδιοκτησιακά και πολεοδομικά θέματα του σχολικού συγκροτήματος του Ταύρου. Από την πλευρά μας έχουμε προχωρήσει και ολοκληρώσει τις μελέτες για το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα και αναμένουμε την έναρξη των διαδικασιών από την πολιτεία για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, οι πολίτες μας στον Ταύρο θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα ποσά που έχουμε διαθέσει για το σχολικό συγκρότημα του Ταύρου.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του ΚΔΑΠ, σήμερα επιβεβαιώθηκε ποιοι πολιτικά αρμόδιοι παρεμποδίζουν την ίδρυση και τη λειτουργία του, στερώντας από 80 παιδιά και τις οικογένειές τους στον Ταύρο τις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα! Η επίσκεψη του Υφυπουργού, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, δε συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει για την Κυβέρνηση και τη συνεργασία της με την Αυτοδιοίκηση!

Ανδρέας Ευθυμίου
Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ