Γαλάζιος χαμός για τον Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

138

Πολλά στελέχη της παλιάς φρουράς της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και μεγάλος αριθμός νεολαίων της ΟΝΝΕΔ κατέκλυσαν τον χώρο.
Προεκλογική συγκέντρωση θυμίζει η σημερινή παρουσίαση βιβλίου των Παντελή Σκλιά και Σπύρου Ροκανά που πραγματοποιείται παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και διοργανώνεται από το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας.
Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη της παλιάς φρουράς της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσαλονίκη αλλά και μεγάλος αριθμός νεολαίων της ΟΝΝΕΔ κατέκλυσαν τον χώρο εντός και εκτός της αίθουσας, περιμένοντας τον πρώην πρωθυπουργό.
Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν σχεδόν το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, οι γαλάζιοι δήμαρχοι του Νομού, όπως ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Μίμης Φωτόπουλος και Ιγνάτιος Καϊτεζίδης καθώς και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και ο ειδικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης.
Στο Βελλίδειο όμως έσπευσε και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία παρότι στέλεχος των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης ποτέ δεν έκρυψε το καραμανλικό της παρελθόν. Από τους ΑΝΕΛ ήταν επίσης και ο βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης, κ. Λαζαρίδης.
Ακόμα, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, καδράρισε μια παλαιά φωτογραφία του θείου του και υφυπουργού της κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου το 1940 Λεωνίδα Ιασωνίδη μαζί με τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, προκειμένου να την δωρίσει στον πρώην πρωθυπουργό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν στελέχη όλων των ενδοπαραταξιακών τάσεων, καθώς στο Βελλίδειο ήρθαν τόσο συνεργάτες του Μητσοτάκη όσο και του Σαμαρά, αλλά κυρίως στελέχη της κρατικής μηχανής την περίοδο 2004-2009 σε φορείς της Θεσσαλονίκης και στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Από το βήμα της εκδήλωσης, ο Αχιλλέας Ζαπράνης, πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, δήλωσε ότι το 2009 ο Καραμανλής βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ο κόσμος αδυνατούσε να αντιληφθεί την κατάσταση και το μέγεθος της καταστροφής που ερχόταν και υποστήριξε ότι πολύ σωστά έπραξε και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές.
Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε ολέθριο έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας την προμελετημένη είσοδο στα μνημόνια.
Κατά τον ίδιο, το βιβλίο επιμερίζει τις ευθύνες καθώς αναφέρει ότι η συνθήκη Μάαστριχτ και η είσοδος της χώρας στη ΟΝΕ ήταν πλασματική. Ο κ. Κακλαμάνης συνέχισε λέγοντας ότι οι παροχές κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρεου έγιναν με χρήματα που δεν υπήρχαν.
«Τα μνημόνια στην Ελλάδα ήρθαν επί Ανδρέα Παπανδρέου και καθιερώθηκαν επί ημερών του γιου του, Γιώργου. Οι προσπάθειες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσαν στο κενό λόγω του λαϊκισμού» είπε ακόμα.
Τέλος πρόσθεσε: «Ο Γ. Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, δίνοντας παροχές από λεφτά που δεν υπήρχαν. Ο Γ. Παπανδρέου διέπραξε πολιτικό έγκλημα».

www.voria.gr ΦΩΤΟ SOOK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ