Βρέθηκε η σορός του ήρωα αεροπόρου

Βαρύ το πένθος, μετά την τραγωδία με το Μιράζ 2000 και τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου. Αλιευτικό σκάφος εντόπισε τη σορό του άτυχου σμηναγού, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του μοιραίου Μιράζ. Φως στα αίτια της συντριβής του προσπαθούν να ρίξουν ειδικοί εμπειρογνώμονες. Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες, ενώ τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Η Βουλή με απόφαση του προέδρου της, Ν. Βούτση θα «υιοθετήσει» τα ανήλικα παιδιά του.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος- Αναζητείται το «μαύρο κουτί»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του Mirage-2000-5. Ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή για τη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος και ένα από τα πρώτα που εξετάζει είναι το οπτικό υλικό από το δεύτερο Mirage καθώς όλη η πτήση είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο στο καταγραφικό σύστημα αλλά και στην κάμερα που υπάρχει στο αεροσκάφος και κοιτά προς τον εξωτερικό χώρο.

Η Επιτροπή που ήδη έχει συσταθεί έχει στα χέρια της τα πρώτα στοιχεία που θα τη βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

  • Στοιχεία από το ραντάρ του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων που έχει καταγράψει όλους τους διαλόγους.
  • Στοιχεία από τον Πύργο ελέγχου της Σκύρου.
  • Το καταγραφικό σύστημα του δεύτερου Mirage θα δώσει πολλές απαντήσεις και βέβαια την εξωτερική κάμερα που διαθέτει. Συνήθως αυτές οι κάμερες γράφουν από την ώρα της απογείωσης μέχρι και την προσγείωση και βέβαια εκεί που θα επικεντρωθούν οι ειδικοί είναι όταν τα δυο αεροσκάφη μπήκαν μέσα στο σύννεφο της σκόνης.
  • Επίσης δύτες της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν ειδικούς «ηχοσημαντήρες» προσπαθούν να εντοπίσουν τον ήχο που εκπέμπει το εκτινασσόμενο κάθισμα του Mirage, το οποίο φαίνεται πως έτσι «κάτσει» σε βάθος περίπου 400 μέτρων. Κάτω από αυτό το κάθισμα υπάρχει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους και θεωρείται κρίσιμο να εντοπιστεί πολύ γρήγορα.

Οι πιθανές αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του Μιράζ

Για τα πιθανά αίτια της πτώσης του μοιραίου Μιράζ μίλησε στην «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» ο αντιπτέραρχος Ιπτάμενος ε.α- Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ, Κώστας Ιατρίδης.
Ο αντιπτέραρχος χαρακτήρισε δύσκολη θάλασσα το Αιγαίο, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε ότι η χαμηλή νέφωση και η αφρικανική σκόνη αποτέλεσαν σοβαρό εμπόδιο για τον άτυχο πιλότο, καθώς είναι πολύ πιθανό να έπαθε παραίσθηση, κάτι που το παθαίνουν οι πιλότοι όταν βρίσκονται σε τέτοιες συνθήκες.

ert.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ