ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ…ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ…

7 Μαρτίου του 2011 έγινε η πρώτη δημοσίευση στο «Βήμα Σαρωνικού».

Έχουμε συμπληρώσει αισίως επτά ολόκληρα χρόνια ενημέρωσης και συμμετοχής στις πολιτικές εξελίξεις, με δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις ή προτιμήσεις και, χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις. Με αμέτρητες προσωπικές εργατοώρες διαβάσματος, μελέτης, συγγραφής, αλληλογραφίας. Δημοσιεύοντας συνολικά 7412 άρθρα και συγγράφοντας πάνω από 1000 εξ αυτών.

Σε αυτά τα επτά χρόνια, προσπαθήσαμε να θέσουμε στο επίκεντρο την πολιτική, την ελληνική αυτή τέχνη-επιστήμη για την διαχείριση και μεταβολή των συσχετισμών στις σχέσεις εξουσίας μέσα στην κοινωνία μας. Να μάθουμε τον τρόπο δηλαδή να ερμηνεύουμε τα πολιτικά πράγματα όσο πιο αντικειμενικά-επιστημονικά, χωρίς συναίσθημα ή υποκειμενισμό ώστε να προβάλουν προτάσεις αξιόπιστες και υπεύθυνες. Επιμένοντας να καταλήγουμε σε προτάσεις συνθετικές και δημιουργικές για να προκύπτουν λύσεις και εξελίξεις στα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας μας.

Γράφω τώρα στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο διότι πράγματι συνυπολογίζω στην διαμόρφωση των προτάσεων του «Βήματος Σαρωνικού» όλες τις γνώμες και υποδείξεις, τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις των συνομιλητών μου. Γιατί είναι πεποίθησή μου πως το σωστό προκύπτει από διάλογο και σύνθεση, δεν υπάρχει τίποτε απόλυτο-ειδικά στην πολιτική-αντίθετα όλα είναι σχετικά και ρευστά. Εντός κάποιων αξιακών ορίων βέβαια, που καθένας μας επιλέγει και όλοι θέτουμε. Εξάλλου, η επιδίωξη του «Βήματος Σαρωνικού» δεν είναι άλλη από την υπηρεσία στην πατρίδα και στην δημοκρατία, στο έθνος και στην κοινωνία μας, οπότε οι διχογνωμίες μόνο το κοινό καλό πρέπει να υπηρετούν, ομοίως.

Σε αυτά τα επτά χρόνια, το «Βήμα Σαρωνικού» επικεντρώθηκε στην ενημέρωση και πολιτική προώθηση της αξίας και των επιπτώσεων από την ανακήρυξη της ελλαδικής ΑΟΖ. Την οποία πρωτογνώρισα από μια διάλεξη του αγαπητού φίλου Νίκου Λυγερού και παραπέρα από τον καθηγητή Αντώνη Φώσκολο, τον δόκτορα μηχανικό Ηλία Κονοφόγο ενώ την ολοκληρωμένη αντίληψη του σπουδαίου αυτού εθνικού θέματος μου κατέδειξε ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης. Στην γνώση και στην αξιολόγηση της ελλαδικής ΑΟΖ βασίστηκε και η μελέτη μου που συνέταξα τον Δεκέμβριο του 2011 και παρουσίασα τον Ιανουάριο του 2012, «η Ελλάδα μπορεί να ξαναγεννηθεί με τις δικές της δυνάμεις». Αυτή η πολιτική-οικονομική πρόταση απετέλεσε απάντηση σε όλους όσοι ωρύονταν πως η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπαχθεί στα μνημόνια. Έγινε αφετηρία πολλών άλλων δημιουργικών επεξεργασιών και προτάσεων και στήριξε με πραγματισμό και πολιτικά το λαϊκό κοινωνικό-πολιτικό κίνημα χειραφέτησης από τον μνημονιακό ραγιαδισμό.

Η δεύτερη μεγάλη προσφορά του «Βήματος Σαρωνικού» υπήρξε η πολιτική πρόταση της «Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας» ως μαζικού ακομμάτιστου πολιτικού κινήματος;  ανατροπής και χειραφέτησης από την μνημονιακή Κατοχή και την διαπλεκόμενη κομματοκρατία, από το εγκατεστημένο καθεστωτικό σύστημα της ιδεοληπτικής «μεταπολίτευσης» ( «αριστερής» και «δεξιάς», παρασιτικής, ξενόδουλης και αντιπαραγωγικής σε κάθε περίπτωση). Εδώ το σπουδαιότερο σημείο είναι η προσπάθεια κατάρριψης και απόρριψης των διχασμών, ιδεολογικού-ιδεοληπτικού χαρακτήρα, η ανακάλυψη πως οι ιδεοληψίες απετέλεσαν και αποτελούν την γενεσιουργό αιτία διχασμού των σύγχρονων Ελλήνων μετά τον Μεσοπόλεμο, προς τέρψη και ευχαρίστηση όλων όσοι επωφελούνται (ημεδαποί πρωτίστως μα και αλλοδαποί, εν τέλει) από αυτόν. Ευτυχή επιβεβαιωτικά ορόσημα αυτής της πολιτικής πρότασης υπήρξαν το παγκόσμια πρωτοποριακό «ΟΧΙ» στις 5/7/2015 και τα ιστορικά συλλαλητήρια υπεράσπισης της Μακεδονίας στις 21/1/2018 και στις 4/2/2018.

Επιπλέον, σε αυτά τα επτά χρόνια είχαμε και κάποιες δημοφιλείς ενημερωτικές-πολιτικές παρεμβάσεις, όπως:

Άρχισε το πλιάτσικο…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: αυτολογοκρίνεται το » THE ECONOMIST » για να μην προβάλλεται η ελληνική Α.Ο.Ζ.

Το «Κυλώνειον άγος» του Τσίπρα!

Πρώτες παρατηρήσεις επί της απογραφής του 2011.

Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με τις δικές της δυνάμεις.

Της Πειραιώς Τραπέζης, το σκάνδαλο.

Είναι «φασίστας» αυτός που εθελοντικά ματώνει για το κοινωνικό σύνολο;

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: καλή αρχή!

Θα καταργήσει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο; Γιατί δε προσφεύγουν Κύπρος και Ελλάδα στο Σ.Α. του ΟΗΕ;

Η Ελλάδα χρωστάει στην Κύπρο για 40 χρόνια. Ήρθε η ώρα να εξοφλήσει.

Είναι αληθινή προδοσία η κωλυσιεργία της ελληνικής Α.Ο.Ζ. .

Γιατί εκποιούνται ΑΤΕ και ΤΤ; Διότι ΔΕΝ εκδιώκεται από την Ευρωζώνη η Ελλάδα!

Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Προς τα πού;

Λαθρομετανάστευση : Διεθνή τα αίτια,εθνικές οι ευθύνες μας!

Ιστιοπλοΐα στο ελληνικό απέραντο γαλάζιο!

200 χρόνια μετά, το Τάμα του Κολοκοτρώνη μπορεί να μας ενώνει.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ποιο είναι το εκκολαπτήριο και ποιο το εκτροφείο του Φασισμού στην Ελλάδα;

Τέλος Αποκριάς, μάσκες τέλος: Να γίνει δημοψήφισμα.

Η απειλή να μη γίνει αιτία πολέμου. Να γίνει αφετηρία λύτρωσης.

Πότε τέθηκε πρώτη φορά αίτημα δημοψηφίσματος για το τέμενος στην Αθήνα;

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ 2012: ΕΚΠΟΙΗΣΗ Τ.Τ.

Εξωκομματική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα.

Θέλει αίμα για να ανθίσει η λογική;

Οι Έλληνες απορρίπτουν τα μνημόνια και θέλουν την ομόνοια.

Ποιοί είναι ένοχοι για την αναξιοποίητη ελληνική περιουσία; Ποιοί ωφελήθηκαν από την καθυστέρηση;

Μπορεί ο αναγνώστης αυτών των δειγμάτων της αρθρογραφίας στο «Βήμα Σαρωνικού» να αντιληφθεί το έργο και τους σκοπούς μας. Εμείς, συνεχίζουμε.

Νίκος Καραβαζάκης

https://vimasaronikou.wordpress.com/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ