Βενετία : «Πνίγηκε» το ιστορικό κέντρο από την κακοκαιρία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ιταλία, όπου σχεδόν τα δύο τρίτα της Βενετίας πλημμύρισαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που προκάλεσαν την πέραν του αναμενόμενου, αύξηση της στάθμης της λιμνοθάλασσας.
Στο μεταξύ, δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας ακόμη αγνοείται.

Οι πλατείες της πόλης, οι δρόμοι, τα καταστήματα έγιναν ένα με τα κανάλια, αρκετά καταστήματα, που έχουν πλημμυρίσει με νερό, συνεχίζουν να εξυπηρετούν τον κόσμο, αφού την συγκεκριμένη περίοδο στην περιοχή υπάρχουν εκατοντάδες τουρίστες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία πιτσαρία που λειτουργεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι το εσωτερικό της έχει γεμίσει με νερά, με τόσο τους πελάτες όσο και το προσωπικό του μαγαζιού να συμπεριφέρονται κανονικά σαν μην έχει συμβεί τίποτα.
Πολλοί τουρίστες μένουν έκπληκτοι αφού βλέπουν πάνω από 70% του ιστορικού κέντρου της Βενετίας να είναι πλημμυρισμένο, καθώς οι δυνατοί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού κατά 156 εκατοστά.

(βίντεο)

Η στάθμη του νερού ξεπέρασε ανυψωμένους «διαδρόμους» που χρησιμοποιούνται στα σημεία της πόλης που συχνά πλημμυρίζουν στην Βενετία και οι αρχές αναγκάστηκαν τελικά να τους απομακρύνουν ενώ οι μετακινήσεις με θαλάσσια λεωφορεία διακόπηκαν με εξαίρεση περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, τα σχολεία παραμένουν κλειστά στη Ρώμη, στη Βενετία, στη Νάπολη και σε μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ