Αφιερωμένο στον Πολιτισμό το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη 31η Έκθεση Βιβλίου στο Πειραιά

130

Αφιερωμένο στον Πολιτισμό είναι το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, στη 31η Έκθεση Βιβλίου, που πραγματοποιείται στο Πασαλιμάνι, στο οποίο παρουσιάζεται, μέσα από μια σειρά εκτελούμενων αρχαιολογικών έργων, η προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτιστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ώστε να καταστεί ένας ισχυρά ελκυστικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας υπάρχει στενή συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται και στην παρουσίαση, που γίνεται στο κοινό περίπτερο στην Έκθεση Βιβλίου.

Έτσι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα σημαντικά αρχαιολογικά έργα που εκτελούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για πλούσιο και σημαντικό έργο, με στόχο να καταστήσει προορισμό το Πειραιά, συμβάλλοντας στην κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε μήνυμά του τόνισε ότι «σήμερα που η δημοκρατία δοκιμάζεται και περιορίζεται κάτω από το βάρος και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό να μην επιτρέψουμε τη διολίσθηση σε μια πολιτισμική έκπτωση, να μην υποκύψουμε στη μεθοδευμένη απομόρφωση, στη κυριαρχία του ανορθολογισμού και στον ανερμάτιστο λόγο.

Σε μια εποχή, που κυριαρχεί η εικόνα και γοητεύει η εικονική πραγματικότητα, η Έκθεση Βιβλίου λειτουργεί ως αντίβαρο απέναντι στον κίνδυνο σ’ αυτό το περιβάλλον να απολεσθούν σταδιακά αλλά οριστικά η γλώσσα, η γνώση, η ιστορική ταυτότητα. Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι για τον καθένα ένα μαγικό ταξίδι, μια περιπλάνηση της σκέψης, μια διαδικασία επικοινωνίας και ευρύτερης μόρφωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ