Αρχική Αττική Αστυνομικοί σε VIP υπηρεσίες ενώ τα αστυνομικά τμήματα είναι άδεια

Αστυνομικοί σε VIP υπηρεσίες ενώ τα αστυνομικά τμήματα είναι άδεια

Μόλις τέσσερις αστυνομικοί απαρτίζουν αυτή τη στιγμή το Τμήμα Ασφαλείας Ρέντη

Μόλις τέσσερις αστυνομικοί απαρτίζουν αυτή τη στιγμή το Τμήμα Ασφαλείας Ρέντη, αριθμός ενστόλων που ισοδυναμεί με τους άντρες που φρουρούν την οικία πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, έχουν -μεταξύ άλλων- στον τομέα αστυνόμευσής τους την κεντρική λαχαναγορά, το «Allou Fun Park», το «Village Ρέντη», τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και πολλών εταιριών. Παρόμοια είναι η κατάσταση στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά (έχει μετονομαστεί σε Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου), το οποίο έχει «παρούσα δύναμη» μόλις 7-10 άτομα, τα οποία έχουν στον τομέα ευθύνης τους το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οι οργανικές θέσεις είναι περίπου 30, στα χαρτιά υπηρετούν στο Τμήμα περίπου 20, αλλά λόγω των αποσπάσεων σε πιο… ευνοϊκές υπηρεσίες και των ανδρών που είναι επιφορτισμένοι με μέτρα τάξης (εκτός Πειραιά) απομένουν μόλις 7-10 αστυνομικοί για την επάνδρωσή του. Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ότι από τον Πειραιά… ξενιτεύεται αστυνομικός για επιτήρηση της ταράτσας του κτιρίου της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο κ. Σπύρος Λιότσος, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι παρά τις επιστολές που έχει αποστείλει προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. κανείς δεν… συγκινείται.

Αποσπάσεις σε VIP

Ο κ. Λιότσος επισημαίνει και το φαινόμενο των αποσπάσεων σε VIP, αναφέροντας ότι κανείς συνάδελφός του δεν θέλει να υπηρετεί σε υπηρεσίες στις οποίες δεν μπορεί να πάρει ρεπό: «Οι πιέσεις για μετακινήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας. Σκεφτείτε ότι σε μία περιοχή, όπως ο Πειραιάς, που έχει να διαχειριστεί την παρουσία χιλιάδων τουριστών, το τοπικό Τ.Α. κλείνει κατά τις βραδινές ώρες. Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός δυνάμεων. Να μη χρησιμοποιούν άνδρες από τα Τ.Α. σε πάρεργα (μεταγωγές κρατουμένων, φυλάξεις στόχων). Το υποστελεχωμένο Τ.Α. Μοσχάτου για παράδειγμα απασχολεί αστυνομικούς για τη φύλαξη οικίας πολιτικού και γραφείων κόμματος. Γιατί;».

Ανάλογη είναι η κατάσταση στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, που ενώ θα έπρεπε να αριθμεί περίπου 20 άνδρες, έχει πραγματική δύναμη 10-13 άτομα. Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για εξορθολογισμό της διανομής των δυνάμεων, δεν έχουν δοθεί λύσεις για την απαραίτητη επάνδρωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε Πειραιά και Δυτική Αττική.

newsbook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ