Από την Καλλιθέα τηλεφωνούσαν οι ασύλληπτοι απαγωγείς του Λεμπιδάκη

 Στην Αττική εντοπίζονται ίχνη ασύλληπτων μελών της ομάδας που σχεδίασε και υλοποίησε την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η πρώτη και η δεύτερη επικοινωνία των δραστών με την οικογένεια του 53χρονου επιχειρηματία έγιναν από τη Σαρωνίδα, ενώ το διάστημα μέχρι την απελευθέρωσή του καταγράφηκαν μερικές ακόμα από Γλυφάδα, Μοσχάτο και Καλλιθέα.

Πώς προέκυψε αυτό; Τα κινητά με τα οποία οι απαγωγείς έστελναν γραπτά μηνύματα ή τηλεφωνούσαν στους συγγενείς του απαχθέντος ενεργοποιούσαν κεραίες στο Λεκανοπέδιο και τα προάστια του νομού. Και οι δύο επικοινωνίες έγιναν μέσω γραπτών μηνυμάτων sms προς το κινητό τηλέφωνο του αδελφού του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανώλη. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν το περίπτερο στην περιοχή της Βούλας απ’ όπου οι απαγωγείς αγόρασαν κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας για το «επίμαχο» κινητό. Συγκέντρωσαν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του περιπτέρου και των διπλανών καταστημάτων, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του ατόμου που έκανε την αγορά. Τα βίντεο στάλθηκαν για επεξεργασία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτά απεικονίζεται ύποπτος άνδρας που –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες– δεν έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Την 17η Αυγούστου ο ένας από τους οκτώ συλληφθέντες, ο 43χρονος ιδιοκτήτης Strip Club, συναντήθηκε με τρία άτομα στο καφέ-εστιατόριο Ciao στη λεωφόρο Συγγρού. Η συνάντηση παρακολουθείτο από την Ασφάλεια, η οποία τη Δευτέρα προσήγαγε ένα από τα άτομα που συμμετείχαν σ’ εκείνη τη συνάντηση. Πρόκειται για 45χρονο Ρεθυμνιώτη που μένει μόνιμα στα νότια προάστια της Αττικής και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκρήξεις. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης Strip Club είχε και τον Ιούλιο ταξιδέψει στην Αθήνα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου επισημαίνει ότι, κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς στις επικοινωνίες τους με τους συγγενείς του 53χρονου ενεργοποιούσαν κεραίες στην Αττική. Σε αυτά οι απαγωγείς ζητούν επιτακτικά την καταβολή των λύτρων απειλώντας την οικογένεια Λεμπιδάκη ότι σε διαφορετική περίπτωση ο 53χρονος «θα επιστρέψει σπίτι νεκρός».

Καθημερινή

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Γίνεται μνεία ότι, κατόπιν αλληλογραφίας με την πάροχο εταιρία WIND, προέκυψε ότι την 20/04/2017, πραγματοποιήθηκε ανανέωση του χρόνου ομιλίας στην εν λόγω τηλεφωνική σύνδεση με χρήση της υπ’ αριθμ. 200092946430 κάρτας, η οποία διακινήθηκε από το κατάστημα με τίτλο «Κέντρο Κινητής Τηλεφωνίας ΑΕΕ», με έδρα την Καλλιθέα Αττικής.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε για την τηλεφωνική σύνδεση 69… εταιρίας WIND ότι: (i) είναι ενεργοποιημένη υπό στοιχεία συνδρομητή (ii) η ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσης είναι η 07/02/2017, (iii) κατά την επικοινωνία ενεργοποιήθηκε σε τερματική συσκευή με αριθμό ΙΜΕΙ …, ενώ (iv) ενεργοποίησε κεραίες εταιρίας WIND με την κωδική ονομασία «FALIRO OLYMPIC COASTAL ZONE4 2G», «FALIRO OLYMPIC COASTAL ZONE5 2G», «INTERAMERICAN SIGROU3 2G», «TZITZIFIES2 2G», «THISSEOS KALITHEA5 2G», «OMONOIA6 2G», «OMONOIA4 2G», «OMONOIA1 2G», «AG MELETIOU2 2G» και «AG PANTELEIMON ACHARNO

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε για την τηλεφωνική σύνδεση 69… εταιρίας WIND ότι: (i) είναι ενεργοποιημένη υπό στοιχεία συνδρομητή , (ii) η ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσης είναι η 30/08/2016, (iii) κατά την επικοινωνία ενεργοποιήθηκε σε τερματική συσκευή με αριθμό ΙΜΕΙ …, ενώ (iv) ενεργοποίησε κεραίες εταιρίας WIND με την κωδική ονομασία «MOSHATO 32 2G», «KALLITHEA 13 2G», «RENTIS 42 2G», «N PHILADELPHIA 15 2G», «MARINA FLISVOU MICRO2 2G» και «PIREO HILL 34 2G», ήτοι κεραίες που καλύπτουν περιοχές του Νομού Αττικής.

iefimerida.gr

Τον «Φιλόσοφο» και τον «Άκη» αναζητά η ελληνική αστυνομία για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Αναμένεται δεύτερος κύκλος συλλήψεων που αφορά τον πρώτο πυρήνα της εγκληματικής ομάδας στον οποίο φέρονται να μετέχουν και Ρώσοι.

Την ύπαρξη περισσότερων εμπλεκόμενων στην υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις του και οι οκτώ μέχρι στιγμής συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους δηλώνουν ότι δεν βρίσκονταν από την αρχή στον πυρήνα της οργάνωσης που σχεδίασε και πραγματοποίησε την απαγωγή.

«Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου ρωσικής καταγωγής με το όνομα “Γιάννης” που είχε δουλέψει σε εμένα στο παρελθόν ως εργάτης με προσέγγισε λέγοντας μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα. Εγω δελεάστηκα από την πρόταση και δέχτηκα. Κάποιο βράδυ ήρθε στο σπίτι μου ο “Γιάννης ο Ρώσος” με ένα άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου προσέφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο 45χρονος επιχειρηματίας στον αγροτικό τομέα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ