Σκουπίδια στους δρόμους τουλάχιστον έως την Πέμπτη με τη στήριξη Δημάρχων

Τριήμερο αποκλεισμό των δημοτικών γκαράζ καθαριότητας άρχισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ο αποκλεισμός ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη, καθιστώντας αδύνατη την αποκομιδή των απορριμμάτων. Την Πέμπτη απεργούν, έπεται συνέχεια.

 Σε τριήμερο αποκλεισμό όλων των γκαράζ καθαριότητας των Δήμων προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.
Ο αποκλεισμός άρχισε τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψέματα και υποκρισία.Αυτό σημαίνει ότι από αύριο Δευτέρα δεν θα γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία στους Δήμους για την Πέμπτη 22 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα η εκτελεστική επιτροπή του συνδικάτου θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για απεργία αλλά για κατάληψη από εργαζόμενους που θα πληρώνονται κανονικά.

Διεκδικώντας την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, περίπου 100 εργαζόμενοι έκαναν έφοδο στο υπουργείο τις πρώτες πρωινές ώρες, ανεβαίνοντας στον τρίτο όροφο του κτιρίου και φτάνοντας στο γραφείο του υπουργού, με στόχο να πραγματοποιήσουν κατάληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο υπουργείο λειτουργεί κανονικά.

Λίγο μετά τις 9:00 έφτασε στο κτίριο ο γγ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ο οποίος ερωτώμενος αν θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΌΤΑ είπε «Βεβαίως».

 

Ο Δήμος Καλλιθέας αντί να πάρει αποτρεπτικά μέτρα προστατεύοντας τη δημόσια υγεία -όπως και άλλοι Δήμοι- αποδέχεται τη κατάσταση κατάληψης και με ανακοίνωσή του δίνει οδηγίες στους δημότες να μη βγάζουν απορρίμματα!!!!!

Ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας: περιορίστε τη ρίψη των απορριμμάτων

«Λόγω της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων στους Δήμους από 19 έως 22 Ιουνίου παρακαλούνται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες της πόλης μας, να περιορίσουν τη ρίψη των απορριμμάτων τους».

Αν διαβάσετε προσεχτικά την είδηση  θα αντιληφθείτε ότι η κινητοποίηση που δημιουργείται είναι μεγάλης διαρκείας γιατί την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΟΕ ΟΤΑ  ώστε να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων…

Θύματα φυσικά οι δημότες και η δημόσια υγεία.

«Μπλόκο» στις κινητοποιήσεις από δήμο Αθηναίων, ΕΔΣΝΑ –Εργάζονται κανονικά

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του μεγαλύτερου δήμου τη χώρας, του δήμου Αθηναίων αλλά και αυτοί στον μεγαλύτερο ΧΥΤΑ της χώρας τη Φυλή, ενώ αρχικά δόθηκε αντίθετη εντύπωση, τελικά δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους

Απόφαση ΕΣ: Κυρώσεις για αιρετούς, στελέχη ΟΤΑ αλλά και συμβασιούχους

Τις κυρώσεις που θα έχουν τόσο οι αιρετοί όσο και τα υπηρεσιακά στελέχη των δήμων αλλά και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, σε περίπτωση που οι συμβάσεις τους παραμείνουν ενεργές και συνεχίσουν να αμείβονται εφόσον η απόφαση του Κλιμακίου του 1ου Τμήματος ακολουθήσει το σκεπτικό της Ολομέλειας και είναι αρνητική, περιγράφει η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας Μιχαήλ Ζυμή«οι δυνάμει νόμου αλλεπαλλήλως ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένης διάρκειας εμπίπτουν στους περιορισμούς του άρθρου 5 του ΠΔ 164/2004. Επιπροσθέτως στις προαναφερθείσες ρυθμίσεις προβλέπονται ποινικές κυρώσεις για τα όργανα που παραβιάζουν τις σχετικές με τους χρονικούς περιορισμούς (σ.σ. 24μηνο) της διάρκειας των ανωτέρω συμβάσεων εργασίας». (σελ 10, 11).

Ακόμη αυτηρότερη είναι η εισήγηση της εισηγήτριας Συμβούλου Μαρίας Αθανασοπούλου η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση καταστρατήγησης των ανωτέρω ρυθμίσεων, στις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 προβλέπονται αυστηρότατες ποινές, καθώς τα μεν αρμόδια όργανα για την εκκαθάριση των αποδοχών, εφόσον δεν παύσουν την καταβολή αποδοχών σε προσωπικό που συμπλήρωσε την προβλεπόμενη κατά τα ανωτέρω διάρκεια απασχόλησης, καταλογίζονται με τις αποδοχές που καταβλήθηκαν, οι δε προϊστάμενοι υπηρεσιών ή άλλα αρμόδια όργανα που ενεργούν κατά παράβαση των παραγράφων 1-4, 8,9 και 15 του άρθρου 21 διώκονται αυτεπαγγέλτως για παράβαση καθήκοντος κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα και παραπέμπονται υποχρεωτικά στην αρμόδια πειρθαρχική δικαιοδοσία, ενώ, επιπλέον, στην παραγραφο 15 του ίδιου άρθρου προβλέπεται καταλογισμός αποδοχών και σε βάρος των λαβοντων, εφόσον διαπιστωθεί ότι από δόλο ή βαρεία αμέλεια συνέπραξαν στη μη νόμιμη πρόσληψή τους». (σελ 25 -26)

Πατούλης: Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Σκουρλέτης για την ταλαιπωρία των πολιτών

Αναμενόμενη η σκληρή πολιτική δήλωση του στελέχους της ΝΔ και προέδρου ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη – ο οποίος υποστηρίζει τη μη αποκομιδή απορριμάτων – στον υπουργό Εσωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στους Δήμους, υποχρεώνουν τον κ. Σκουρλέτη και το επιτελείο του να παρουσιάσουν άμεσα, ακόμη και σήμερα, μια λύση που θα διασφαλίσει τους εργαζόμενους.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους και είμαστε δίπλα τους.
Υποστηρίζουμε επίσης το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεων τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το Κεντρικό Κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές. Θεωρούμε αδιανόητο ο Υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης

Για τον κ. Σκουρλέτη έφτασε η ώρα της κρίσης.

 Ή θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.
Ή θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες και η καθημερινότητά τους, από τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α..

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ