Αποχώρησε εκνευρισμένος ο Καραμανλής την ώρα που ο Μητσοτάκης απαντούσε στον Τσίπρα

Δεν χαίρει της στήριξης του Κώστα Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που αποτυπώθηκε και στη σημερινή σύγκρουση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός εξήλθε εκνευρισμένος από την αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.Το γεγονός αυτό έχει ξεκάθαρη πολιτική σημειολογία, με δεδομένο πως την ώρα εκείνη ο πρόεδρος της ΝΔ αποπειράθηκε να απαντήσει για το Αυγενάκης – Gate στον Αλέξη Τσίπρα.Κατά τα φαινόμενα, η αόριστη τοποθέτηση περί Δικαιοσύνης που θα κληθεί να διευθετήσει το θέμα, κάτι που μεταφράζεται ως αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπο του γενικού γραμματέα του κόμματος, φέρεται να εκνεύρισε τον Κώστα Καραμανλή και γι’ αυτό προτίμησε να αποχωρήσει την στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης είχε το λόγο.

Έκρηξη «με θράσος» Αυγενάκη στη Βουλή κατά Τσίπρα – Τον έβγαλαν από τα ρούχα του οι «καυτές» συνομιλίες

Έξω από τα ρούχα του βγήκε ο Λευτέρης Αυγενάκης όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις του Documento για τις συνδιαλλαγές του με κακοποιούς.

Ο Αυγενάκης «με θράσος», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη δευτερολογία του στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την ανομία και την ασφάλεια των πολιτών, εξερράγη και φώναζε μαινόμενος κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή για την πρωτοφανή έκρηξη εντός κοινοβουλίου του «γαλάζιου» στελέχους στάθηκαν φυσικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις «συνδιαλλαγές» του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με κακοποιούς.

Ο κ. Τσιπρας ενώ εξηγούσε την υπόθεση με τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ και την εμπλοκή του ονόματος Αυγενάκη και τις διάφορες εξυπηρετήσεις του σε ποινικούς, ο βουλευτής της ΝΔ με άναρθρες κραυγές και σχόλια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.

Τα «πνεύματα» ηρέμησε προς στιγμήν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο Λευτέρης Αυγενάκης βέβαια, δεν συνετίστηκε με τις παρατηρήσεις Βούτση και για ακόμη μια φορά ξεκίνησε να φωνάζει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Απευθυνόμενος προς τον Αυγενάκη ο πρωθυπουργός είπε πως δεν χρειάζεται να αγχώνεται τόσο καθώς έχει την απόλυτη στήριξη του προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις του koutipandoras.gr σχετικά με την απόφαση Αυγενάκη για «απομάκρυνση» του προσωπικού του φρουρού που καταγράφεται στις συνομιλίες να προωθεί ρουσφέτια και διευκολύνσεις για λογαριασμό του βουλευτή.

«Αντί να σπεύσει να απαντήσει, απολύει τον έμπιστο φρουρό του, θέλοντας να φορτώσει σε αυτόν την ευθύνη; Πόσο έντιμη στάση είναι αυτή;» διερωτήθη ο πρωθυπουργός.

koutipandoras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ